Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosu, mutat toplantısını Muradiye ilçesinde yaptı.

 

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yaptığı açıklamada, senatoyu Van’ın doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla Muradiye’de topladıklarını ifade ederek, “Ülkemizin her köşesi çok güzel. Burası ülkemizin güzel yerlerinden biri. Gerçekten Muradiye’miz Van’ımızın en güzel ilçelerinden bir tanesi, Van’ımızın geneli zaten çok güzel.

 

Muradiye’mizin de doğal güzellikleri bu güzelliklere ilave şeyler katmış oluyor. Muradiye Şelalesi ve Balık Bendi birer doğa harikası. Herkesin gelip burayı görmesi gerekiyor” dedi.

Kaymakamın davetinden dolayı kendisine teşekkür eden Rektör Battal, şunları söyledi:

“Bize bu güzel manzarada ve Van balığının göçünü Bendimahi Çayı üzerinde izlemek suretiyle güzel bir yemek ikram ettiler. Tabi Muradiye Meslek Yüksekokulumuz, malumlarınız açık. Dün YÖK’ten 30 öğrenci için izin çıktı. Bundan sonra inşallah her geçen yıl teşkilatlandıkça, örgütlendikçe bölümlerimize yeni öğrenci almaya devam edeceğiz. Malumunuz iki ilçemizde yüksekokullarımızı bina sorunlarından dolayı ilçeye taşıyamıyoruz. Bunlar Başkale ve Muradiye meslek yüksekokullarımız. İnşallah Başkale Meslek Yüksekokulumuzun açılışı Muradiye’den önce olduğu için mecburen sıraya koymamız gerekiyor. İnşallah önümüzdeki dönem ödenekleri hallederiz. Ödenek sorununu çözdükten sonra ikisine beraber başlamış oluruz. Bu alanda herhangi bir sorun yaşayacağımızı zannetmiyorum. Elimizde projelerimiz de var. Bunun üzerinde duracağız. Bu yıl hakikaten elimizde çok büyük projeler var. Bunları bitirdiğimizde bizim de amacımız yüksek okullarımızın ilçelerimize yerleştirilmesi, oralarda hizmetleri sunmaya devam etmeleri. Bunu sağlamak için de gayret sarf ediyoruz. Takdir edersiniz ki bu kolay olmuyor. Üniversitemizde depremden sonra birçok binamızın yeniden inşa edilmesi ve güçlendirilmesi gerekiyordu. Bundan dolayı da biz özellikle onları bir an önce çözmeye çalıştık. İnşallah elimizdeki projelerimiz bittiği zaman inanıyorum ki artık ilçelerimizdeki yüksekokullarına yöneleceğiz. Orada yapılacak yurtlarla da ilgili de Yurt-Kur Genel Müdürlüğü’yle görüşeceğiz ve inşallah hızlı bir şekilde başlayacağız” diye konuştu.

 

Muradiye Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel ise, üniversite senatosunun ilçelerinde toplanmasından dolayı onur duyduğunu belirterek, “İnşallah sadece bugünle kalmayıp, ilerleyen zamanlarda bir daha tekrarını da gerçekleştirme imkanımız olur. Malumunuz bu üç aylık yasak döneminde balığımız dünyada örneği tek olan ve en uzun nehir olan Bendimahi Çayı’nda 23-26 kilometrelik bir mesafeyi kat ederek yumurtalarını bırakmak için büyük bir çaba harcayarak tatlı suya geliyorlar. Bu, doğa harikası bir olay. Bunu izlemek için gelmenizden müteşekkir olduk. Buralar ve balıklar yeterince tanıtılmadığı için çoğu insan bunun ne kadar önemli ve güzel olduğunun bilincinde değil. İlçemizde bir yüksekokula ihtiyacımız var. Rektör Hocamızla da paylaştık bu konuyu. Hocamızın yüksekokulun buraya taşınmasına olumlu baktığını biliyorum. Yerimizi temin edip tahsislerimizi de hazırlamışken, inşallah ilçemizin fikren ve zikren hazır olduğunu biz de ifade etmek isteriz. Okulumuzun fiili olarak ilçemizde bulunması hem öğrencilerimize sağlayacağı sosyal imkanlar, diğer her türlü imkan noktasında da Muradiye’mizin ziyadesiyle de hazır olduğunu burada bulunan kıymetli hocalarımıza da ifade etmiş olalım. Bu konuda Rektör Hocamızın da desteğiyle programa alınan yüksekokulun ilçemize yapılması, ilçemizdeki bütün insanlarımızın en önemli temennilerinden. Bizde ilçe kaymakamı olarak senato huzurunda arz etmiş bulunalım” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından yenilen yemekten sonra senato üyeleri Muradiye Şelalesi ve Bendimahı Çayı ve ilçe kütüphanesini gezdikten sonra ilçeden ayrıldı. 

Editör: TE Bilisim