Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri “Lösemililerle Buluşma” etkinliği düzenledi. Katılımcıların lösemililerle aynı duyguları paylaşmak için maske takarak geldiği etkinlikte konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal öğrencilerin böyle anlamlı bir etkinlik düzenlemelerinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Etkinlik, bu yönüyle de artık Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin bu tür sosyal olaylara da çok duyarlı olduğunu gösteriyor” dedi.

 

YYÜ İktisadi ve İdari Bilim Fakültesi öğrencilerinin Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Lösemililerle Buluşma” programı Fakülte Dekanı Prof. Dr. Reha Saydan’ın açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Saydan’ın ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner lösemi hakkında bilgiler veren bir konuşma yaptı. 

 

Salonu dolduran öğrencilere hitaben konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal düzenlenen etkinliğin kendilerini duygulandırdığını dile getirdi. Toplumun manevi ve sosyal desteğine ihtiyaç duyan lösemili çocuklara öğrencilerin yoğun bir destek vermesinin çok anlamlı olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Battal şunları söyledi: “Hepinizi tebrik ediyorum. Artık dünyada ve ülkemizde tıp çok gelişti. Bu hastalıkla mücadele eden çocuklarımızın yüzde 90’ı tedavi edilebiliyor ve hamdolsun sağlıklarına kavuşuyorlar. Ancak bize bir görev düşüyor; bu çocuklarımız bazen kana ihtiyaç duyuyor. Sadece farkındalık desteği ile kalmayalım, bu kan ihtiyaçlarıyla ilgilide desteklerimizi sürdürelim. Bu etkinli, sosyal dayanışma açısından çok önemli. Bu insanların kendi sorunlarına bizim farkında olarak eğilmiş olmamız ilgi duymamız çok önemli. Etkinlik, bu yönüyle de artık Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin bu tür sosyal olaylara da çok duyarlı olduğunu gösteriyor. Bu etkinliği düzenleyen başta İktisadi ve İdari bilim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reha Saydan olmak üzere tüm öğretim üyelerini ve öğrencileri tebrik ediyorum”

 

‘Yarım Kalan Mutluluğu Onların Gözünde Göreceksiniz, Gelin Beraber Mutluluklarına Ortak Olalım’ sloganıyla düzenlenen etkinlik öğrencilerin hazırladığı şiir ve müzik dinletisi ile devam etti. Türkçe, Kürtçe, Lazca şarkıların seslendirildiği etkinlik skeç, slayt gösterisi ile sona erdi. Etkinliğe Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefirk Tüfenkçi, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: TE Bilisim