Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (Van YYÜ) Mühendislik Fakültesinden ayrılan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

 

Van YYÜ Mühendislik Fakültesinden ayrılan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin açılışı Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ın katıldığı törenle gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Battal mimarlık fakültesi için çok özel bir günde olduklarını hatırlatarak, "Çünkü bugün mühendislik fakültesinden ayrılıp açılışını yaptığımız bir gün. Bu nedenle çok anlamlı ve önemli bizim için. Yeni bir fakültenin açılması çok kolay değil. Özverili çalışmalarından dolayı Rektör Yardımcısı arkadaşım Murat Demirel ve fakülte çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

 

Mimar Sinan'ın eserleri tüm dünyada tarafından bilinen eserler olduğuna dikkat çeken Battal, "Mimar Sinan tüm dünyada bırakmış bir değerimiz. Eğer siz doğru bir şekilde kendinizi yetiştirirseniz çok güçlü ve gelecekte aranan bir mimar olabilirsiniz. Yeter ki çalışın ve iyi bir mimar olarak ülkenize hizmet edin. Vatanınıza, ailenize hayırlı ve ahlaklı birer birey olarak ülkemize önemli katkılar sunmak için çok çalışın. Mesleğiniz gerçekten çok önemli. Ben fakültemizin açılışının ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

 

Rektör Yardımcısı ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Demirel ise fakültenin genel yapısı ve işleyişi hakkında bilgi vererek desteklerinden dolayı Rektör Battal'a teşekkür etti. Konuşmaların ardından ilk dersi ODTÜ Öğretim üyesi Doç. Dr. Lale Özgenel "Neden Van " başlıklı bir sunum yaparken, Yrd. Doç. Dr. Sedat Bekiroğlu da "Mimarlık Bölümü ve Fakültenin dünü, bugünü ve Yarını" konulu bir sunum yaptı. Sunumların ardından 400 öğrencisi olan fakültenin açılış töreni sona erdi. 

Editör: TE Bilisim