15 Temmuz darbe girişimi sonrası Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)’de başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında birçok personel ve akademisyen açığa alındı. son olarak 2 personelin ihraç edildiğini duyuran YYÜ, son rakamları da basın mensuplarıyla paylaştı.

Rektörlük tarafından yapılan açıklamada 2 personelin ihraç edildiği belirtilirken, 1 araştırma görevlisinin dosyası ihraç istemiyle YÖK’e gönderildiği ve 7 akademisyenin ise görevden el çektirildi açıklandı. Ayrıca 10 akademisyene daha soruşturma açan YYÜ Rektörlüğü 5 akademisyen hakkında da inceleme başlattı. Açığa alınan son 7 kişi le birlikte görevden el çektirilen personel sayısı 49’a ulaşırken, soruşturma açılan kişi sayısı da 75’e ulaştı. İhraç istemiyle YÖK’e dosyası gönderilen akademisyen sayısı ise 8 oldu.

 

REKTÖR: BATTAL: BARINDIRMAYACAĞIZ

FETÖ soruşturmaları hakkında açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal kurdukları 3 ayrı komisyon ile kılı kırk yararak çalıştıklarını belirterek, “Biz daha önce dediğimiz gibi bu FETÖ Terör Örgütüne bulaşan kim varsa onları üniversitemizde barındırmayacağız. Fakat kurunun yanın da yaşın da yanmaması için azami gayret gösteriyoruz.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim