ŞEHRİVAN HABER - AK Parti'de aday adaylığı süreci tamamlandı. Türkiye geneli rekor kıran başvurular Van'da da 169'a ulaştı.

Van'ın önemli isimlerinin ve etkili simalarının başvurduğu milletvekilliği aday adayları arasında SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ümit Haluk İliklerden de vardı. Kariyeri boyunca ilklere imza atan ve başarılı bir Vanlı isim olarak dikkatleri üzerine çeken İliklerden, Vanlıların da ilgi odağı olan isimlerden birisi haline geldi. Adaylığını açıkladığından bu yana en çok konuşulan isimlerden biri olarak öne çıkan İliklerden, Şehrivan'a yaptığı değerledirmede: "Van'ın bir evladı olarak ben de memleketime hizmet etmek için partimin yanında yer aldım. Bu kente hizmet eden ve kentin derdini bilen bir evladı olarak halkıma hizmet etmeye hazırım. Farklı kurumlarda yöneticilik ve benzeri kademelered önemli deneyimler kazandığıma inanıyorum. Sağlık gibi bir alanda önemli kitlelerle önemli ilişkiler ağı yakaladığıma inanıyorum. Allah nasip ederse kentime hizmet etmeye de hazırım."

 

KARİYERİ GÖZ DOLDURUYOR

İliklerden, kendisi ile ilgili bilgiler de vererek, başarılı kariyeri ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

1982 Van ili Tuşba İlçesi Yaylıyaka Mahallesi doğumluyum. Ortaöğretimi il derecesi alarak Van Gölü Anadolu Lisesi'nde 2000 yılında mezun oldum. 2000-2006 yıllarında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimim tamamladıktan sonra 2007-2009 yıllarında Muş ve Van Devlet Hastanelerinde acil hekimi olarak çalıştım. 2009-2014 yıllarında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Cerrahi kliniğinde ihtisas yaptıktan sonra 2014-2016 yıllarında Van Özalp ve Erciş Devlet Hastanelerinde Genel Cerrahi Uzmanı ve Erciş Devlet Hastanelerinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak halkımıza hizmet verdim. 2016-2017 yıllarında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimlik görevini icra ettikten sonra 2018 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Dr. Öğretim üyesi olarak hizmetinde devam etmekteyim. Evli 2 çocuk babasıyım."

Meslek hayatımda süresince:

-Yurt içi ve yurtdışı bilimsel makalelerinde yer aldım.

-3 yıl yılın asistanı ödülüne layık görüldüm.

-SBÜ Van Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimlik görevinde bir çok proje geliştirerek 7. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresinde Doğu Anadolu Bölgemize ve hastanemize ilk defa Türkiye Birinciliği Ödülünü almaya hak kazandık.

-Türkiye'nin en büyük dijital hastanesi sertifikasını Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kazandırdık.

Öte yandan İliklerden bir ilki daha gerçekleştirerek Türkiye'nin ilk hastane bağış mazasını da kurdu.

Editör: TE Bilisim