Antalya'nın Muratpaşa İlçesi İsmetpaşa Caddesi’nde market işleten Remzi Onur Alkan'ın iddiasına göre işyerinin önünde caddede araçların park ettiği alana plastik taburesini koyarak oturmaya başladı.

Dışarı çıktığında bir sivil trafik polis memuru, Alkan’dan vergi levhasını istedi. Vergi levhasını getiren Alkan’a polis, taburesini karayoluna koymaktan ceza keseceğini söyledi.

 

412 TL CEZA YEDİ, TABUREYE TEKMELEDİ

Alkan, polisin Karayolları Trafik Kanunu’nun 14’üncü Maddesi (karayolu yapısı ve trafik işaretlerinin korunması) kapsamında babası adına kestiği makbuzun ceza kısmına 412 lira yazdığını görünce sinirden tabureyi tekmeledi.

 

''BU PARAYI 15 GÜNDE KAZANIYORUM''

Yazılan cezayla şoke olduğunu anlatan Remzi Onur Alkan, zabıtanın taburesine el koyduğunu kaydetti. 10 liraya aldığı taburenin kendisine 412 liraya mal olduğunu vurgulayan Alkan, "Benim oturmak için kullandığım tabureye 412 lira ceza kesmek insafsızlık. Bu parayı ben 15 günde ancak kazanıyorum'' dedi.

 

PERDECİYE DE CEZA

Aynı polis memuru daha sonra cadde üzerinde, işyerinin önünde park halindeki bir aracın yanına tabure koyarak oturan perdeci Muhammet Bilgiç’ten de vergi levhasını istedi. Sivil memur, Bilgiç’e de 412 TL ceza keserek gitti.

Editör: TE Bilisim