ÖSYM tarafından 12 Mart'ta tarihinde gerçekleştirilen ve 2 milyon 265 bin 902 adayın ter döktüğü Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın sonuçları bugün açıklandı.

YGS sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız.

Sonuçların açıklanmasıyla ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavı başvuru süreci başlayacak. YGS'de en az bir puan türünden 150 ve üzeri puan alan adaylar ikinci sınav olan LYS'ye giriş hakkını elde etmiş olacak.

4 yıllık üniversite için baraj şartı

Adayların dört yıllık bir üniversite tercihi yapabilmesi için 180 barajını geçmesi gerekiyor. YGS'den sonra ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için başvurular ise 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında alınacak.

En fazla tercih edilen programlar

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) geçen yıl hizmete sunduğu ve 2,5 milyonun üzerinde adayın ziyaret ettiği üniversite tercih rehberi Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas) verilerine göre, geçen yıl lisans düzeyinde üniversite tercihi yapacaklar, binlerce üniversite programı arasında en çok 'hukuk', 'tıp' ve 'diş hekimliği' programlarını inceledi.

YGS ve LYS'ye hazırlık aşamasından başlayarak, adayların üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha bilinçli karar verebilmesini desteklemek amacıyla geçen yıl geliştirilen YÖK Atlas Sistemi'nde yurt içi ve dışındaki bin 578 fakülte ve yüksekokul, 10 bin 657 lisans, 10 bin 949 ön lisans programı incelenebiliyor. 

YGS'DE 09:45 KURALI UYGULANMIŞTI

İlk defa bu yıl ÖSYM'nin aldığı karar doğrultusunda, YGS'ye katılacak adaylar en geç saat 09:45'te sınava girecekleri salonda olması gerekiyordu. Ancak sınavın yapılacağı gün sınavı 1-2 dakikayla kaçıran adaylar kurala isyan etmişti.

Fakat ÖSYM, gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, adaylara "09:45 kuralı hakkında sık sık hatırlatmaların yapıldığını, sınav giriş belgesi çıkarılırken karşılarına gelen ekranda bu kuralın hatırlatıldığını ve sosyal medya üzerinden de hatırlamalar yapıldığını" bildirdi.

Editör: TE Bilisim