4.Uluslararası Van Gölü Film Festivali 2-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Konu hakkında gazetecilere bilgi veren Bager Oğuz Oktay, Tarık Akan ve Müjde Ar gibi ünlü sanatçıları Van’da ağırlayacaklarını söyledi.

 

Sütçü Selim Kahvaltı Salonunda gazetecilerle bir araya gelen 4.Uluslararası Van Gölü Film Festivali yetkilileri 2-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Kahvaltı sonrası konuşan Bager Oğuz Oktay, festivalin 2 Eylül’de başlayacağını belirterek, “Festivalimiz 2-7 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Bu festival içeriğinde 1 Eylül tarihinde gelecek olan sanatçılarımız belki Barış etkinliğine katılır. Biz sanatçılarla bir şehir turu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 1 Eylül tarihinde herhangi bir etkinliğimiz yok. Etkinliklerimiz 2-7 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. 2 Eylül tarihinde açılış kurdelemiz, açılış kokteylimiz, açılış konseri ve açılış filmiyle start alacağız. 3-4-5 Eylül’de ise gün boyu sinema gösterimimiz olacak. Bunun yanında 3 gün boyunca seminerlerimiz olacak. 5 Eylül akşamı ödül törenimiz olacak” dedi.

 

OKTAY: 7 EYLÜL’DE DE SANATÇILARIMIZI UĞURLAYACAĞIZ

Van’da her yıl Akdamar Adası’nda düzenlenen Ermeni ayinine katılacaklarının da altını çizen Bager Oğuz Oktay, “6 Eylül’de bildiğiniz üzere Akdamar Adasında Ayin var. Bunu da biz konuklarımızla, bizimle birlikte katılmak isteyen arkadaşlarımızla Van’dan olsun, dışardan olsun.  Akdamar Adasına gidip orada ayini kültürel gezi kapsamında hem adaya, hem ayine kültürel bir form olarak ve doğal güzellikleri göstermek, ayrıca bir sabah Erçek Gölünde Flamingoları da göstermek istiyoruz. 7 Eylül’de de sanatçılarımızı uğurlayacağız. Hafta boyunca film gösterimi, seminerlerimiz olacak. Hrant Dink Vakfıyla birlikte ortaklaşa düzenlediğimiz vicdan filmleri izlettirilecek. Ana temamız Kültürel Miras ve Yüzleşme olarak belirlediğimiz tema hakkında gösterimlerimiz olacaktır. Başvuru filmleri gösterimi olacak ve açılış filmi gösterimi olmak üzere 4 kategoride gösterimlerimiz olacaktır. Gelen sanatçılarımız genellikle sinema hakkında, toplumsal olaylar gibi konular ve tema hakkında ağırlıkta seminerler verilecektir. Ödül törenimize Tarık Akan ve Müjde Ar onur konuğumuz olarak bir günlüğüne bulunacaklar. Yani Festivalin genel kapsamı budur” ifadelerini kullandı. Başvuruların devam ettiğini söyleyen Oktay, son olarak şunları kaydetti; “20 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında film başvuruları yapılıyor. Şuanda başvurular devam ediyor. Bunun için web sitemizden gerekli form ve yönetmenliği okuyup mail olarak bize ve başvuru ofisimiz İstanbul’daki MTA Film adresine gönderiyorlar.”


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim