ŞEHRİVAN ÖZEL HABER - Türkiye'de son günlerde sıkça konuşulan yerli otomobil konusunda özel sektörün rol alması süreci başlarken Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal'dan yerli otomobil üretimi için flaş Van teklifi geldi.

Üretiminin tamamlanması için gün sayılan yerli otomobil ile ilgili önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yerli oto görevini TOBB’a vermesinin ardından çalışmalar başladı. Başkan Hisarcıklıoğlu'nun Erdoğan'ın çağrısının ardından "Biz bunu yaparız, siz yeterki yanımızda olun" demesinin ardından görüşmeler de başladı. TOBB’un 6 Haziran’daki toplantısında yol haritası belirlenecek. Bu süreç devam ederken özel sektör elinin de deyeceği yerli otomobil için YYÜ rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da önemli bir teklifte bulunarak Van'da üretme çağrısı yaptı.

 

YERLİ OTOMOBİL VAN'DA ÜRETİLMELİ... ÇÜNKÜ...

Battal, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajlarında o çağrısını şu sözlerle yaptı: "Yerli otomobilin üretim yeri Van olmalıdır. Neden mi? 1. Genç nüfus potansiyeli yüksek. 2. Doğu ve Batı arasında önemli bir kapı. 3. İstihdamla birlikte, Doğudan Batıya göçü engelleyecek ve bu nüfusu barındıracak güce sahip. 4. Ağır sanayinin Doğuya kaymasını sağlayarak Doğuya daha fazla yatırımcı gelmesini sağlayacak."

 

Vanlı işadamı Burhan İnan da sosyal medyada Battal'ın bu teklifinin ardından: "Ne dersiniz? Yerli otomobilin üretim yerinin Van olmasını istesek mi? Buna ilişkin talebimizi TOBB Başkanı Rıfat Hisarciklioglu'na aktaralım mı?" sözleri ile destek verdi. 

(Haber: Ömer Aytaç Aykaç)

Editör: TE Bilisim