Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Hedefimiz, 2018 İstanbul Autoshow'da aracımızın tasarımıyla, teknolojisiyle tüketicimizin, halkımızın beğenisine sunulması. Yerli otomobili kamuflajsız, son haliyle orada görebiliriz. Jip dediğimiz prototip, 22 Aralık'ta hazır olacak. Yine kamuflajlı olacak, hatları belli olmayacak" dedi.

Gebze'de yerli otomobildeki son durumu ele aldıklarını bildiren Işık, bu konudaki çalışmaların arzu edilen şekilde yürüdüğünü belirtti. Yerli otomobil konusunun bazıları tarafından "seçim öncesi atraksiyonu" diye değerlendirildiğini vurgulayan Işık, başarıyla sonuçlandırmak istedikleri bir proje olduğu için çok yoğun çalıştıklarını anlattı.

TAMAMI TÜRK ÜRETİMİ

Işık, 2020 yılından önce seri üretime geçmiş, halkın beğenisini kazanacak bir Türk markasıyla, fikri mülkiyet haklarının ülkeye ait olduğu, teknolojisinin TÜBİTAK liderliğinde geliştirildiği ve üretiminde en az yüzde 85'inin Türkiye'de yapıldığı yerli otomobili yollara çıkaracaklarını ifade etti.

Yerli otomobilin 4 prototipi bulunduğuna değinen Işık, "Prototiplerin 3'ü hazırdı. Şimdi jip dediğimiz prototipte, 22 Aralık'ta hazır olacak. 2016'nın sonunda inşallah filo üretimini de yapmış olacağız" dedi. Takvim

Editör: TE Bilisim