Ömer Aytaç AYKAÇ
ŞEHRİVAN ÖZEL

Ak Parti’nin listelerinin açıklanmasının ardından bazı kesimlerden olumlu açıklamalar gelirken kimi kesimlerden ise listedeki bazı isimlere tepkiler yağdı. Öte yandan Ak Parti’nin son zamanlarda ismi Tuşba için çok geçen düşündüğü ve başvuru yapmamasına rağmen bazı parti kademelerinden ‘davet’ alarak hazırlık yapan Yenitürk ismi listelerin açıklanmasının ardından flaş bir açıklama yaptı. Gazetemize konuşan Servet Yenitürk, Tuşba ilçesinde yer almayınca kararın hemen ardından flaş bir karar ile Tuşba ilçesinden bağımsız belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

Ak Parti'de gergin bekleyiş sona erdi ve haftalardır devam eden çalışmalar sonucunda 13 ilçe adayları bu akşam açıklandı. 13 ilçe adaylarını açıklayan ve bazı ilçelerde sürpriz isimlerle seçmenin karşısına çıkarken ismi uzun süredir anılan isimlerin aday olarak gösterilmemesi şok etkisi yarattı.

İSMİ SON ZAMANLARDA EN ÇOK ANILAN YENİTÜRK ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Ak Parti'de 14 aday adayının başvuru yaptığı son zamanlarda ise adı dışarıdan aday gösterileceği yönünde en çok geçen işadamı Servet Yenitürk flaş bir karar ile bağımsız aday olduğunu açıkladı. Ak Parti'den Tuşba'da aday gösterilmesi güçlü bir ihtimal olarak gösterilen Yenitürk, ismi listelerde yer almayınca aldığı bir karar ile Tuşba ilçesi için bağımsız aday olduğunu Şehrivan aracılığı ile açıkladı.

ŞEHRİVAN'A KONUŞTU

Bağımsız adaylık için çalışmalara başladığını söyleyen ve Bağımsız Aday olduğunu ilk kez Şehrivan aracılığı ile açıklayan Servet Yenitürk, aday gösterilmemesinden dolayı siyaset arenasından çekilmeyeceğini ve Tuşba'dan aday olmak için çalışmaları başlattığını söyledi. Yenitürk, Şehrivan'a yaptığı açıklamada; "Tuşba'dan Ak Parti'nin görev vermesini bekliyorduk. Olmadı, ama geri dönmek yok. Tüm çalışmalarımı yaptım. Önümüzdeki günlerde programımız netleşecek ve ve çalışmalara başlayacağız. Resmen Tuşba'dan Bağımsız Belediye Başkan Adayıyım. Halkımıza duyrulur." şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Öte yandan Ankara’da adaylık için hazırlıklarını yapan Yenitürk, seçim çalışmalarına da ciddi bir şekilde başladı. Şu an Ankara’da bulunan ve beraber hareket edeceği ekip ile birlikte şu an son hazırlıkları yaparken önümüzdeki hafta içinde Van’a gelip çalışmalarının startını vermesi gerekiyor. Şimdilerde seçim otobüslerini ve araçlarını hazırlayan Yenitürk, ardında kalabalık bir halk desteği ile de Van’da çalışmalarını başlatması bekleniyor. Zira seçim şarkısını bile hazırlayan ve büyük araç filosu ile Van’a gelen Servet Yenitürk, şimdiden özellikle Tuşba’da büyük bir destek almaya başladı bile.

Editör: TE Bilisim