Van'da son günlerde adından söz ettiren ve hizmetlerin gerçekleştiği ilçelerden olan Erciş ilçesinde bir birinden önemli projeler hayat bulmaya devam ediyor. Belediye Başkan Vekili olarak atanan İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, halkın içerisinde olduklarını söyleyerek, ulaşılmaz ve erişilmez olmadığını anlattı. Vatandaşlarla iletişim halinde olduklarını anlatan Yaşar, Belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal etkinliklere de ağırlık verdiklerini belirtti. Vatandaşlarla birlikte ramazan etkinlikleri ve festivaller de yaptıklarını anlatan Yaşar, bu yıl düzenlenmeyen İnci Kefali festivaliyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Ramazan ayına denk geldiği için festivali yapamadıklarını ifade eden Yaşar, Bayramdan sonrası görkemli bir Emrah ile Selvi festivali yapacaklarını anlattı.

 

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile Erciş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, Van’da bile olmayan birçok işe imza attı. Göreve geldiği günden bu yana büyük projeler ile gündeme gelen Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, projelerinin tamamını vatandaşlarla birlikte hazırlıyor. Vatandaş odaklı projelere imza attıklarını anlatan Yaşar, vatandaşlardan da büyük destek aldıklarını belirtti. Erciş'in bir kaymakam ile yönetilecek bir ilçe olmadığını ifade eden Yaşar, çok yoğun bir hizmet seferberliği içerisinde olduklarını söyledi.

 

YAŞAR: ULAŞILMAZ VE ERİŞİLMEZ DEĞİLİZ

Vatandaşların projeleri bire bir takip ettiğini ve büyük destek verdiğini ifade eden Yaşar, "Vatandaşın desteği bana sorarsanız çok iyi. Birçok vatandaşımız sosyal medyadan da bizi takip ediyor, yorum yapıyor, eleştiriyor. Nasıl daha iyi olur diye fikirde bulunuyor. Ben sosyal medyayı en aktif kullanan idarecilerdenim. Erciş bir kaymakam ile yönetilecek bir memleket değil. Yetişemiyoruz programlarımız çok yoğun. Yani her gün aktivitenin içindeyiz. Bölgeden biri olmak avantaj tabi ama bazı zamanlar da dezavantajları var. Avantajı kullanmak istiyoruz. Biz halkın içindeyiz, bölgenin çocuğuyuz. Ulaşılmaz, erişilmez değiliz." Dedi. 

 

BAYRAMDAN SONRA FESTİVAL...

Her yıl büyük bir katılımla düzenlenen İnci Kefali festivalinin bu yıl yapılmamasıyla ilgili de değerlendirmelerdi bulunan Yaşar, "Bu yıl bir takım sebeplerden dolayı İnci Kefali festivalini yapamadık. Ramazan'a denk geliyordu, yerle ilgili bir takım sorunlar oldu. Ama bayram sonrası Emrah ile Selvi festivali yapıyoruz. Görkemli bir festival yapmayı düşünüyoruz. Büyük sanatçılar getirmeyi düşünüyoruz. Ercişli Emrah çok büyük bir ozan. Günümüzdeki türkülerin diyebilirim ki 10'da 1'i bu ozana ait. Geçen sene festivalimiz biraz sönük oldu onun da sebepleri var. Festivali yapacağımız sırada Tendürek'te çatışma çıktı şehitlerimiz oldu. Geçen yılki festivalde bütün bu yaşananlara rağmen 30 bin kişi katıldı. Kaç tane festival var Türkiye'de böyle? Son iki yıl yaptığımız festivaller gayet güzel geçti.

 

PROJELERE VATANDAŞ KARAR VERİYOR

Ercişlilerin konuştuğu ve istediği projeleri kısa sürede hayata geçireceklerini anlatan Yaşan, "Bizim geliştirdiğimiz projelerin tamamı yıllardır Erciş'te konuşulan ve Erciş'in talep ettiği projeler. Mesela sahil projesini bütün Ercişliler istiyor. Malazgirt'ten, Bulanık'tan, Patnos'tan, Muradiye'den, Tutak'tan bütün çevre il ve ilçelerden insanlar gelsin. Tatvan Erciş ile yarışamayacak bir ilçe ama bizim Tatvan'ın yanında esememiz okunmuyor. Ben bazen Tatvan'a gidiyorum Erciş öğretmenlerinin çoğu orada. Bunlar gerçekten hayat bulması gereken projeler. Biz bu projeleri gerçekleştirirsek o öğretmenlerimiz ve diğer misafirlerimiz burada günlerini geçirecektir. Anlayacağınız vatandaşımızın rahatına dikkat ediyoruz. Vatandaşlardan gelecek her türlü şikayet ve öneriye açığız. Vatandaşlarımızdan her gün bana yazılan bir sorun vardı. Hayvan barınağı sorunu. Ercişliler köpeklerden geçemiyoruz diyorlar. Yapacağımız bu proje tam da ilçe halkının istediği bir proje. En kısa sürede vatandaşlarımızın bu sorununa çözüm buluyoruz. Çaldıran, Muradiye ve Erciş olarak ortak bir hayvan barınağı yapmayı düşünüyoruz. Mesafede kat ettik.

 

TEKNE TURLARI BAŞLIYOR...

Erciş'ten diğer ilçelere tekne turları ve semt sahaları projesi de hazırladıklarını ifade eden Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, "Tekne turları düşünüyoruz. Erciş'e geldiğiniz de bir gün ile ilçeyi gezemezsiniz. Örneğin çevre il ve ilçelerden bir grup gelse yese, içse, tekne turu yapsa sonra da o tekneler ile ada turu yapsa güzel olur. Aklımızda böyle bir proje var. Bu proje ilçemiz için çok güzel bir proje. Bunun yanında semt sahaları yapıyoruz. Bunu Spor Toto teşkilat başkanlığına proje olarak önerdik. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim