MHP'deki kongre kararıyla ilgili Yargıtay Başkanı Cirit net konuştu. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin MHP'ye ilişkin kararını, "Herhangi bir hukuki karmaşa yok. Her şey normal rutin süreci içinde yürümüş ve vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin. Ondan sonraki süreci ben bilemem" şeklinde değerlendirdi.

MHP'de muhalif il başkanlarının 5 Şubat 2016'da "olağanüstü kurultay" talebiyle 12. Sulh Hukuk Mahkemesine açtığı davayla başladığı süreç, Mayıs ayında hız kazandı. Mahkemenin "Çağrı Heyeti'ne olağanüstü kongre toplamaları için izin vermesinin ardından, MHP Genel Merkezi Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu.

10 Mayıs'ta Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı karar geçerli sayılarak kongre süreci durdu. Ancak muhalifler kongreyi gerçekleştirmek istedikleri otelin önünde toplandı ve bildiri okudu. MHP lideri Bahçeli ise muhalifleri sert bir dille eleştirdi.

Son olarak Yargıtay'ın kararına bağlanan süreçte, 'kongre' kararı alındı. Karar üzerine MHP lideri Devlet Bahçeli, 26 Haziran'da olağanüstü 'genel başkan seçimli' kurultay kararı aldı.

 

resized_bfe74-4e448cf712301

 

 

Editör: TE Bilisim