Deşifre olup tasfiye edilinceye kadar gizli ajandalarını uygulayan FETÖ mensubu hakimler yargı sistemine ağır hasarlar vermişti. Son dönemde yargı kulislerinde yine kendi özel gündemleriyle hareket eden isimler olduğu konuşuluyor.

 

VATANDAŞI BIKTIRDILAR

Yeni Şafak'ın iddiasına göre son dönemde oluştuğu belirtilen 10'a yakın yargı grubu, uygulamaları ile dikkat çekiyor. Yargıya işi düşen vatandaşları bıktırma noktasına getiren bu çevrelerin soruşturmaları etkili bir şekilde yürütmemesinden, lehe delilleri toplamamasından ve soruşturmaları gereğinden uzun tutmalarına ilişkin şikayetler var.



FETÖ SORUŞTURMALARINDA YANLIŞ KARARLAR

Habere göre bir kişinin, 17-25 Aralık öncesi Bank Asya'ya para yatırması ya da çocuklarını örgütün okullarına göndermesi tek başına delil olarak kabul edilmiyor.Ancak bazı yargı mensupları, vatandaşların örgütle bağını gösteren bir delil olmamasına rağmen tutuklayarak mağduriyetlere yol açıyor. Ayrıca süreci sulandırmak isteyenler, isimsiz ihbar mektuplarını delil kabul ederek FETÖ'cü olmadığı halde birçok kişi hakkında soruşturma başlatıyor.



KHK DÜZENLEMESİ YAPILMIŞTI

Bu duruma ilişkin şikayetlerin artması üzerine vatandaşın lekelenmeme hakkının korunması amacıyla KHK ile düzenleme getirilmişti. Fakat mevcut duruma ilişkin henüz resmi bir soruşturma açılmadı.

Editör: TE Bilisim