ŞEHRİVAN HABER: ÖNDER ALTINAL - HAKİM İNALÖZ - Edremit Belediyesi tarafından Van’ın yıllardır beklediği plaj nihayet hayata geçiyor. Belediye tarafından yapılan çalışma kapsamında “Edremit Halk Plajı” Cumartesi günü hizmete açılacak.

 

Sahip olduğu potansiyelleri, 1700 rakımın üzerindeki Van Gölü ile Türkiye’nin önemli kentlerinden birisi olan Van’da son yıllarda sıkça dillendirilen plaj konusunda ilk adım nihayet atıldı. Edremit sahillerinin yıllar boyu kurumların kampları, tesisleri tarafından işgal edildiği, en güzel alanların kurumların kontrolünde olduğu sahillerde diğer alanların halka açılması için adım atan Edremit, halk plajı için geri sayımı başlattı. Daha önce de barakalar ve sahilleri kapatan yapıları yıkan, Edremit’e sahil kordonu için kolları sıvayan ve çalışmalarda belli bir aşama kat eden Atıf Çiçekli başkanlığındaki belediye, haftaya ilk halk plajını açacak. Edremit’te turizme dair önemli işlerin startını veren belediyenin bu uygulamasının ardından gözler diğer kamu kurum alanlarının da halka açılması ve plajlarının sayısının artırılmasına çevrildi.

 

Son yıllarda yapılan hamleler ile Van turizmde yeni bir hareketlilik yakaladı. 70’li yıllardan 90’lı yılların sonuna kadar Avrupalı turistlerin en az bir Van nüfusu kadar popülasyon yakaladığı Van’da şu sıralar da İranlı turist akını yaşanıyor. Özellikle alışveriş ve geçiş güzergahı olarak geldikleri Van’da artık yaz aylarında da kalıcı olan İranlı turistlerin, diğer bir çok turist ve Vanlı gibi beklentisi plaj olarak kayıtlara geçiyor. Geçtiğimiz yıllarda da sık sık plaj sıkıntısını dile getiren turistlerin bu anlamdaki talebine ilk karşılık Edremit’ten verildi.

 

 

İŞTE HALK PLAJININ AÇILIŞ TARİHİ

Van’ın özlemle beklediği halk plajı sonunda açılıyor. Tuşba Belediyesi’nin henüz hayata geçirmediği, Mavi Bayraklı halk Plajı hayata geçmezken, Edremit Belediyesi bu hafta sonu Edremit Halk Plajı’nın açılışını yapıyor. Vanlıların dört gözle beklediği plaj Cumartesi günü saat 17.00’da hizmete açılacak Edremit İlçesi’nin Dikkaya Mahallesi’nde hizmete açılacak olan plaj, Vanlılara ve Edremitlilere hizmet verecek.

 

 

ÇİÇEKLİ: HAYIRLI OLSUN VAN

Açılacak olan Halk Plajı ile ilgili sosyal medyadan bir mesaj yayımlayan Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, plajın Van’a hayırlı olmasını diledi. Çiçekli plajın açılış tanıtımıyla birlikte şu mesajı yayımladı: “Söz verdiğimiz gibi. Halk Plajımız; kadınlar, aile ve diğer plajlar şeklinde vatandaşımızın hizmetine açıyoruz. Hayırlı olsun Van.”

 

Editör: TE Bilisim