Bu sezon lige iyi başlayan ve zorlu maçlarda aldığı puanlar ile ligde ilk 5’te yer almayı başaran Van BBSK’nin haftalık olağan toplantısında konuşan Sportif Direktör Turgay Karatekin son maça ve gelecek haftaya dair değerlendirmelerini paylaştı. 1-1 ile dönülen deplasman maçını değerlendiren Karatekin, Erzincan’da yönetim kurulunun saldırıya uğradığını belirterek bu saldırıyı kınadı. Karatekin, gelecek haftalar için ise umutlu konuşarak takımın gol sıkıntısını da çözeceğim mesajını verdi.

 

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Sportif Direktör Turgay Karatekin ilk olarak şunları söyledi: “Hocamızın izinli ve kendi memleketinde olmasından dolayı bugün aramızda değiller. Hafta başında Erzincan’a 2 eksik ile gittik. Katanımız Ali ve stoper de oynayan İsmail kadromuzda yer almadı. Biz Erzincan’dan puanlar alma hedefindeydik ancak 1-1 berabere kalarak maçı tamamladık ve 1 puan ile döndük. Bunun yanında Erzincanspor’un devre arasındaki şeref tribünün de yaşanan olaylar bizleri oldukça üzmüştür. Devre arasında yönetim kurulumumuza yapılan saldırıdan dolayı Erzincan yönetimini kınıyoruz. Kendilerine de devre arasında başkanımıza ve yönetimimize yapılan davranışları bize Van’a yapılan saldırı olarak görüyoruz. İlk kez böyle bir durum yaşandı. Biz gerekli yerlere şikayetlerimizi bildirdik. Bizden sonra gidecek takımlarında bu tür davranışlarla karşılanmaması için gerekli çalışmaları yapacağız. Umarız ki Erzincan kendine bu olaydan ders çıkarmıştır. Onlarda bunun farkına varacaklardır. Bundan sonra gidecek takım yöneticilerine daha saygılı davranmaları bizim beklentimizdir.”

 

“BAŞKAN VE TARAFTARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Erzincan’dan istediklerini alamadıklarını ve 1 puan aldıklarını ifade eden Karatekin, “Buda bizim için sevindiricidir. Çünkü mağlup olmama alışkanlığımızı devam ettiriyoruz. Dolayısıyla 1 puan alıp ilimize döndük. Bu hafta Gölcük maçına hazırlanıyoruz. Gölcük maçında da yine  bu alışkanlığımı devam ettirip galibiyet almak istiyoruz. Bu hafta bizim için önemli bir hafta. Özellikle katkılarıyla birlikte taraftarlarımızı Erzincan deplasmanına getiren kulüp başkanımıza teşekkür ediyorum. Ercan Dülger katkılarıyla 200’e yakın bir taraftar grubu bizi yalnız bırakmadı. Onlarında destek ve tezahüratlarını hep yanımızda gördük. Buda bizi çok mutlu etti. Oradaki davranışları gerçekten taraftarların nasıl davranması gerektiğini gösterdi. Bizim taraftarımız, Erzincan taraftarına örnek teşkil etti. Her türlü hakareti aldırmadan, kendi takımını destekleyerek Van’a yakışan tavırlar sergilediler. Ben onlara teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.

 

KARATEKİN: GÖLCÜK MAÇI ÖNEMLİ BİR MAÇ

Gölcük maçıyla ilgili de konuşan Karatekin şöyle devam etti: “Gölcük maçı bizim için önemli bir maç. Cumartesi oynanacak olan maçımızda sarı kart cezalısı olan Salih Tunar dışında herhangi bir cezalı ya da sakat oyuncumuz yok. Taraftarlarımızı yine bu maça ciddi bir şekilde bekliyoruz. Bizim bu konuda en büyük desteğimiz taraftarımızdır. Bizim için çok önemli olan bir maç, bu yüzden onların desteğini bekliyoruz.”

 

“HER MAÇ BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR”

Her hafta oynadıkları maçların öneli olduğuna işaret eden Karatekin, “Biz her hafta içeride ve dışarıda önemli maçlara çıkıyoruz. Mütevazi bir şekilde ve haddimizi bilerek ilerliyoruz. İnsanları çok fazla umutlandıracak açıklamalar yapmadan kulübümüz oyun yapısı daha doğru takımımız gücü konusunda düşüncelerimizi biz hep sahada yansıtıyoruz. Takımın maçta almış olduğu skorlarla biz ilerlemeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla biz her maç bizim için çok önemlidir. Bu Gölcük maçını aldığımız takdir de Allah nasip ederse 23 puanla 3’üncü sıraya yükseleceğiz. Bizim için en önemlisi içeride hiç kayıp vermeden devam etmek istiyoruz. Bu şekilde devam ettikçe Vanspor çok güzel yerlerde yer alacaktır.” Şeklinde konuştu.

 

KARATEKİN: OYUNCULARIMIZI KUTLUYORUM

Son maçta oyuncuların sergilediği performansı da kutlayan Karatekin şunları dile getirdi: “Bu arada tribünlerde yaşanan baskılardan etkilenmeden sahaya çıkıp çok iyi mücadele eden ve tamamen özünü göstererek mücadele eden arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Ben Erzincan maçında her şeyini ortaya koyan futbolcu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlar üzerine düşeni yaptılar ve 1 puan alarak döndüler. Devre arasında yaşana olaylar genelde rakibin gardını kırar ama biz bundan hiç etkilenmedik. 1-0 mağlup duruma düşmemize rağmen tekrar golü bulduk. İyi pozisyonlarda bulduk ama atamadık. Yine de oradan puanla dönmek güzeldi.”

 

“KISIR GOL SIKINTIMIZI ÇÖZECEĞİZ”

Averaj farkı ve gol yollarında yaşanan sıkıntılarla ilgili de konuşan Karatekin son olarak, “Ben tüm antrenmanlara katılıyor ve hiç birini kaçırmıyorum. Hocamla da bu konuları çok sık konuşuyoruz. Hocam elinden geldiğince antrenman programlarında gol vuruşlarına dayalı çalışmalar yapıyor. Tabi ne kadar çalışırsanız çalışın saha içerisinde bizim oyuncularımızın iç sahada ciddi bir taraftar kitlesi var. Sporcularımız bu konuda bazen heyecan yapabiliyor. Çok fazla pozisyona giriyoruz ancak orada son vuruşları ne yazık ki yapamıyoruz. Çalışmalar ile bunlar inşallah giderilecektir. İkili averajlar ilk olarak devreye girer inşallah biz averaja hiç bırakmadan istediğimiz hedeflere ulaşabiliriz Bizim müthiş bir seyircimiz var oyuncularımız da bu taraftar karşısında oynamayı gün geçtikçe tecrübe ile başaracaklardır. Kısır gol sıkıntımızı da bu şekilde gidereceğiz. Ayrıca sezon başında transfer başında transfer ettiğimiz bir arkadaşımız var, Selçuk. Hoca ikinci kez forma şansı verdi. O arkadaşımız iyi oynadı ve bir gol attı. O gol hem kendisini hem de bizleri çok mutlu etti.” Dedi.

Editör: TE Bilisim