ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig’de mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor yeni sezonun ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

 

İlk antrenmanla sezonu açan Van Büyükşehir Belediyespor yönetimi yeni sezona kurban keserek başladı. Yeniz transferlerin yer aldığı antrenmanda, takımın başına getirilin Erdoğan Yılmaz ve ekibi de ilke kez takımla bir araya geldi. İlk olarak saha için futbolcular ile yapılan kısa bir toplantının ardından bir saatlik ısınma hareketleriyle akşam antrenmanı tamamlandı.

 

 

Antrenmanının ardından Van Büyükşehir Belediyespor Başkanı Abdullah Çalım, yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcuların katılımıyla yeni sezon öncesi kurban kesildi. Antrenman sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, yeni sezonun tüm Vanlılara hayırlar getirmesini diledi.

 

 

ÇALIM: ÖNEMLİ AŞAMALAR KAYDETTİK

 

2016-2017 sezonunun bitimine haftalar kala kongre ile göreve geldiklerini söyleyen Çalım şöyle konuştu: “Göreve geldikten sonra yönetimimizi, sayın valimiz ve genel sekreterimiz ile birlikte yapılacak işleri ilk olarak gözden geçirdik. Burada 3 aylık bir süreden bahsediyorum. Göreve geldikten sonra 2017-2018 sezonunun nasıl verimli geçiririz diyerek çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmalar sonrası Van halkının talebi ve bizlerinde en büyük beklentisi olan Van Büyükşehir Belediyespor’un bir üst lige çıkma hedefini ele aldık. Hamdolsun yönetim kurulu üyelerimiz, Van halkının desteğini de alarak, 3 aylık süreçte önemli aşamalar kaydettik.”

 

 

 

“HOCA ARAYIŞIMIZDA İKİ ŞIK KULLANDIK”

 

Yaptıkları çalışma kapsamında Erdoğan yılmaz ile anlaştıklarını söyleyen Çalım, “İlk olarak tesisimizdeki binanın fiziki yapısını ele aldık. Ardından sezon bitmeden yeni sezonun altyapısını oluşturmaya başladık. Bu anlamda yapacağımız transferleri ele aldık. Transferlerden önce bir hoca arayışımız oldu. Hoca arayışımızda iki şık kullandık. Birinci şıkta üst lige çıkacağımız için iyi bir hocayla anlaşmak. Allaha hamdolsun deneyimli, istikbal vaat eden, genç ve yıllarca futbol oynamış Erdoğan Yılmaz hocamız ile anlaştık. Hocamızla anlaştıktan sonra transfer çalışmalarımız başladık.” Şeklinde konuştu.

 

 

TRANSFER ÇALIŞMASI DEVAM EDECEK

 

Yapılan transferlerle ilgili konuşan Çalım son olarak şunları kaydetti: “Erdoğan hocamızın hedefi ve öngörüsü doğrultusunda tecrübeli ve deneyimli futbolcular ile görüşmeler yaptık. Kulüp olarak iyi futbolcular aldık. Hocamızın da istediği bazı oyuncuları aldık, bazılarını alamdık. Her ne olursa olsun iyi bir transfer dönemi geçirdik. Bugün hocamız, yönetim kurulumuz ve futbolcularımız ile birlikte bugün yeni sezonu açtık. Allah hayırlara vesile kılsın. Ben başta Sayın Valimize, genel sekreterimize, belediyede çalışan ekibe, yönetim kurulu üyelerimize, Erdoğan hocam ve ekibine teşekkür ediyorum. Eksiklikler var. Bunları da yakın zamanda tamamlayacağız. Hedefimiz üst lige çıkmak. Allah nasip ederse bu sezon bunu başarmak istiyoruz. Bütün Van halkının üst lig sesimize kulak vermesini istiyoruz. Eğer ki Van halkı bir üst lige çıkmamızı istiyorsa bize maddi, manevi olarak destek versinler.”

 

 

YILMAZ: KALİTELİ BİR TAKIM OLUŞTURDUK

 

Yeni sezonla ilgili konuşan Teknik direktör Erdoğan Yılmaz, “Teknik adam olarak bu oluşumun başında olmak beni onure etti. Çünkü birçok hocanın arasında benim seçilmem hem beni mutlu etti hem de görevimi daha da ağırlaştırdı. Şehrin beklentisini biliyorum. Şampiyonluktan başak bir şey istemeyen ve yıllardır bunun özlemi ile yanıp tutuşan bir şehir. Yükümüz çok ağır ama ben bunun üstesinden geleceğimiz düşünüyorum. Ona uygun da bir takım ortaya koymaya çalışıyoruz. Bazı oyuncuları alamadık. Ama karakterli ve kaliteli bir takım ortaya koyduğumuzu düşünüyorum.” Dedi.

 

 

“VAN HALKI BİZE DESTEK VERSİN”

 

Takıma takviyelerinin olacağını söyleyen Yılmaz şöyle devam etti: “Yine de takviyelerimiz olacak ve mevcut kadromuzdaki oyuncuları da değerlendireceğiz. Lige iyi bir takım olarak kamptan sonra gireceğiz. Ona inancım tamdır. Van halkından da isteğimiz bu süreçte ne olursa olsun bizlere destek vermeleridir. Bu takımın eninde sonun başarıya ulaşacağına inanıyorum. Başlangıçta bu yeni oluşum belki sıkıntı oluşturabilir ama onu aşacağımıza inanıyorum. Bu zorlu bir süreçtir. Ama iyi takımla hedefe ulaşacağımıza inanıyorum.”

 

 

YILMAZ: TAKIM BUNUN ÜSTESİNDEN GELECEK

 

Yılmaz son olarak, “Yeni bir takım olmamızın zorluğunu tecrübemizle ve tecrübeli oyuncularımızla aşmayı düşünüyoruz. Normalde böyle bir süreç en az üç yıllık bir süreç gerektiriyor. Uzun süreli bir kadro, birlikte uzun süre çalışma ve özellikle genç oyuncular ve alt yaptı desteği olmalı. Altyapıdan oyuncu yetiştiremezseniz taşımı su ile değirmen dönmez. Ama buradaki süreç bize hiç onu beklemeye tahammülü olmayan bir şehir. Bu dünyanın sonu değil ben bunu 21 yaşındaki gençlerle de yaptık. Ama hedefimiz şampiyonluk değildi. Burada bu baskıyı kaldırabilecek oyuncular gerekiyordu. Aldığımız tecrübeli oyuncular bunu kaldırabilir. Yetenekli gençler alıyoruz. Van'dan da genç oyuncuları da bu kattığımızda çıksak da çok sıkıntı yaşamadan devam edebilecek bir kadroya sahibiz. Sanırım bir kaç tane daha takviye de yapabiliriz önümüzün açık olduğunu düşünüyorum bu takım bunun üstesinden gelecektir.” İfadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim