ŞEHRİVAN SPOR ÖZEL: ÖNDER ALTINAL - Van Büyükşehir Belediyespor bugün deplasmanda Sancaktepe Belediyespor’a konuk olacak. Evinde kazandığı Kozan Belediyespor maçıyla 3 puan alan Vanspor, Sancaktepe’den de puanlar ya da puan almak istiyor.

 

Son dönemlerde Van adına kötü bir hava estiren ve geçtiğimiz sezon Bal Ligi’ne düşmekten son anda kurtulan Van Büyükşehir Belediyespor bu sezona daha iyi başladı. Deplasmanda aldığı 1 puanın ardından evinde kazandığı maçla iyi bir ivmeye yakalayan Van Büyükşehir Belediyespor 11. Haftaya 15 puanla averaj nedeniyle 7’inci sırada girdi. Vanspor bugün ise ligin güçlü ekibi ve lideri Sancaktepe Belediyespor’a konuk olacak. Son üç hafta içerisinde yaşadığı puan kayıplarını evinde son oynadığı Kozan Belediyespor maçını kazanarak telafi etmeye çalışan Vanspor, sıralamada bir üst basamağa çıktı. Vanspor bu yükselişine devam etmek için Sancaktepe’de puan ya da puanlar almak istiyor.

 

GEÇEN SEZON BU HAFTALAR DÜŞÜŞ BAŞLADI

Geçtiğimiz sezonla hemen hemen aynı başlangıcı yapan Van Büyükşehir Belediyespor sıralamada çok fazla bir değişiklik yoksa bile 11. Haftaya kadar ilk 11 takım arasında yer almıştı. Ancak bir sonraki hafta yani 12 hafta evinde oynadığı ve kaybettiği maç sonrası Vanspor, 15’inci sıraya kadar gerilemiş, bir sonraki hafta ise aldığı beraberlik ile düşme potasına kadar gerilemişti. Geçtiğimiz sezona göre birkaç kademe üste olmak şartıyla bu sezon yoluna devam eden Vanspor Sancaktepe maçı ile 11. Haftayı tamamlamış olacak.

 

KADER MAÇI BEYLERBEYİSPOR

12. Haftada ise Beylerbeyispor’u konuk edecek olan Vanspor, evindeki bu maçı kazanması büyük önem taşıyor. Üst sırada yer alan takımlara karşı iyi mücadele veren Vanspor, alt sıralamada yer alan takımlara karşı iyi mücadele ederken, Kızılcabölükspor’a ise 2-0 kaybetti. Son haftalarda oynadığı maçlarda bazen evdeki hesap çarşıya uymayınca Vanspor kaybettiği kolay puanlar ile 7’inci sırada yer aldı. Sancaktepe maçında alınacak 1 puanın büyük önem arz etmesi, Beylerbeyispor maçını da bir o kadar önemli kılıyor. Vanspor Belerbeyi maçında elde edeceği gol averajı ile sıralamadaki yerini daha üste taşıma şansına sahip olacak.

 

VANSPOR 10 GOL ATTI, 15 GOL YEDİ

Sezona iyi başlayan ve ilk iki haftada sergilediği oyun ile ilk 5 arasında yer alana Vanspor ligin 3’üncü haftasında aldığı 5-0 yenilgi ile sıralamada epeyce düştü. Vanspor bu yenilgiyi her ne kadar kolay atlatsa da şu anda da bu yenilginin acısını hissediyor. 5-0’lık mağlubiyetin en büyük izi averajda kaldı. Diğer takımlara göre daha az gol atan Vanspor ne yazık ki üst sıralamada yer alan diğer takımlara göre de daha fazla gol yedi. Şu ana kadar 10 gol atan Vanspor 15 gol yemiş durum. Bu durumda -5 averajla 7’inci sırada yer alan Vanspor ileri ki haftalar atacağı ve yemeyeceği goller ile ilk 5 içerisinde yer alabilecek.

 

VANSPOR’UN EN SKORER İSİMLERİ

Vanspor oynadığı 10 maçta attığı 10 gole en büyük katkıyı Berkay Yüksel yaptı. Berkay oynadığı maçlarda şu ana kadar 4 gol atarak gol krallığı yarışında 6’ıncı sırada yer alıyor. Vanspor’un bir diğer en skorer ismi ise sahada verdiği mücadele ve duran topları çok iyi kullanan Serkan Silan oldu. Serkan’da oynadığı maçlarda toplam 4 gol atarak Vanspor’un en iyi gol silahlarından bir tanesi oldu. Vanspor’un diğer gollerini ise Akın Açık oldu. Akın oynadığı süratli futbol ile Vanspor adına şu ana kadar 2 gol kaydetti. Akın son oynan Kozan maçında da galibiyeti getiren golü attı.

Editör: TE Bilisim