Devre arasında kampında bulunan Van Büyükşehir Belediyesi, ikinci yarı hazırlıklarına tam gaz devam ediyor. Kampta görüştüğümüz takımın Kaleci Antrenörü Aydın Artanlar, takımın gidişatı ve kalecilerin başarısının arkasındaki sırrı açıkladı...

 

İkinci devre hazırlıkları için Antalya Belek’te kampta olan Van Büyükşehir Belediyespor’un hazırlıkları devam ediyor. Kampta yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan takımın Kaleci Antrenörü Aydın Artanlar, Van Büyükşehir Belediyespor’un ligin ilk yarısını önemli bir yerde bitirdiğini söyledi... Vanlıların eski Vanspor günlerine özlem duyduğunu söyleyen Artanlar, “Bu ilginin sebebi de bence özlem. Van halkının başarılı yıllarına, dönemlerine olan özlemdir. Çünkü konuştuğumuz insanlar bize eski başarılı dönemleri anlatıyor. Bizim ligde şu an iyi bir konumda olmamız da ise bütün herkesin çabası, emeği var. Bizim isteğimiz Van’daki amirlerin, yöneticilerin bir bütün olarak bu takımı desteklemesidir.” İfadelerini kullandı...

 

 

ARTANLAR: VAN’A GELMEK BUGÜNE KISMETMİŞ

Van Büyükşehir Belediyespor Kaleci Antrenörü Aydın Artanlar yaptığı açıklama da ilk olarak şunları söyledi: “2016-2017 sezonu için kulübümüzle anlaşma yaptım. Birçok yerde çalıştım, 3. lig, 2. lig, PTT ligi ve Süper Lig’de farklı kulüplerde çalıştım. Van’a daha önce gelmek hiç nasip olmadı. Bu zamana kısmetmiş gelmek. Futbol olarak değerlendirecek olursak ilk günkü heyecanım bugün devam ediyor.  Bu da Van halkının futbola olan ilgisinden kaynaklanıyor. İlk devre içinde Van halkı olsun, Van taraftarı olsun maçları izlemeye gelen ya da gelmeyen herkes bize destek verdi. Bizde takım olarak bu desteği onlardan aldığımız için Van Büyükşehir Belediyespor ilk devrede önemli bir performans sergileyerek, ligi önemli bir yerde bitirdiği inancındayım.”

 

“VANSPOR’U OYUNCUYKEN DE TAKİP EDİYORDUM”

Vanspor’un futbolculuk yıllarında da takip ettiğini dile getiren Artanlar, “Ben liglerde oynarken Vanspor ismi ile Van’ı, takip ediyordum. Gerek 1. Lig’de olsun gerekse diğer liglerde olsun takip ettiğim bir takımdı. Kocaelispor’da hem kaleci antrenörlüğü yaptım hem de futbol oynadım. O dönemlerde Vanspor’un kalesini koruyan Singacu ile konuşuyor, görüşüyorduk. Singacu her zaman Vanspor’un büyük bir camia olduğunu Van’ın güzel bir yer olduğunu anlatıyordu. Van’ın bilinen takımı Vanspor’du.  Geçmişte bu isimle liglerde yer alıyordu. Bizim de hafızalarımızda öyle kalmıştı. Buraya da Van Büyükşehir Belediyespor’un kaleci antrenörü olarak geldim. Tabi kulüpler bazı dönemlerde maddi zorluklar yaşayabilir bu zorluklar sıkıntılar böyle isim değişikliklerine sebep olabilir. Ancak bu gerçeği değiştirmez. Şu an Van Büyükşehir Belediyespor, Van’ın en önemli takımı, profesyonel liglerde oynayan tek futbol takımıdır.” Dedi.

 

 

ARTANLAR: BU İLGİNİN SEBEBİ ÖZLEMDİR

Vanlıların eski Vanspor günlerine özlem duyduğunu ifade eden Artanlar şöyle devam etti: “Sezon başı Erzurum kampı ile başladık. Şehre gelme heyecanımız daha o zaman, o kampta başladı. Van’a geldiğimizde de şehrin futbola olan özlemini gördük. Seyircilerin bizlerle, futbolcularla yakından ilgilenmesi beni gayet memnun etti. Tabi zamanla maçlar başladı. Bizde şehre daha çok adapte olduk. Van caddelerinde gezerken, esnaf ile sohbet ederken Van Büyükşehir Belediyespor için burada olduğumuzu ifade ederken Van halkının bize daha çok ilgi gösterdiğini gördük. Bu ilginin sebebi özlemdir. Van halkının başarılı yıllarına, dönemlerine olan özlemdir. Çünkü konuştuğumuz insanlar bize eski başarılı dönemleri anlatıyor. Biz de inşallah tekrar bu dönemleri yakalarız dedik. Bulunduğumuz süreç içerisinde ilk dönemde bunu yakaladığımıza inanıyorum. Çünkü maçlara ilk başladığımızda gelen seyirci artarak son maça kadar bize destek verdi. Bizim ligde şu an iyi bir konumda olmamız da ise bütün herkesin çabası, emeği var. Bizim isteğimiz Van’daki amirlerin, yöneticilerin bir bütün olarak bu takımı desteklemesidir.”

 

“HEP BİRLİKTE ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELDİK”

Zaman zaman kötü günler geçirdiklerini ancak bunu yönetim, sporcular ve taraftarla aştıklarını ifade eden Artanlar, “Biz teknik heyet olarak Ağustos ayında Namık Hoca, ben ve Engin Hoca Van’a geldiğimizde yönetimin bize yakın ilgi göstermesi, bizi sahiplenmesi burada sıcak bir ortamın olduğunu gösterdi. Turgay Hoca’nın özellikle kulüpte olması yönetim için, teknik ekip için ve Van Büyükşehir Belediyespor için çok büyük bir ayrıcalık bence. İlk yarı Van Büyükşehir Belediye spor olarak şu an da arzuladığımız yerdeyiz. Hatta daha da üstündeyiz diyebilirim. Çünkü yeni bir takımız yeni arkadaşlar aramıza katıldı. Erzurum kampında iyi bir süreç, iyi bir kaynaşma ortamı geçirdik. Bu da yönetimin desteğiyle oldu. Arkadaşlarda sahada gerekeni en iyi şekilde cevabını verdiler. Zaman zaman zorluklar yaşadık bunu da teknik heyetle, futbolcularla ve taraftarla aştık. Kötü olduğumuz zamanda bile bize destek verdiler, bizimle bütünleştiler biz de zorlukların üstesinden geldik.” İfadelerini kullandı.

 

 

“EN AZ GOL YİYEN TAKIMLARDAN BİRİYİZ”

Kalecilerin göstermiş olduğu performans ve takımın ligdeki durumuyla ilgili de konuşan Artanlar şunları dile getirdi: “Kaleci, futbolda takım savunmasının en arkasında duran ve birinci topu kaleyi girmesini önleyen oyuncudur. Bunu da tüm kalecilerimiz Okan, Serkan, Barış, Furkan hepsi bu görevlerini yerini getirdi. Okan özelinde bakacak olursak. Okan’ın yükselen bir grafiği var. Ekstra maçlar yaptı, takım arkadaşlarına destek verdi, kurtardığı toplarla sonuca direk etki ettiği maçlar oldu. Bunlarda kalecinin oyun içindeki yerini bize gösterdi. En az gol yiyen 3-5 takımdan biriyiz bu da takımın becerisi ile oldu. Önde oynayan arkadaşların özellikle çok katkısı oldu.”

 

ARTANLAR: BAŞARININ ARKASINDA SADECE BEN YOKUM

Takımın birinci kalecisi olan Okan ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Artanlar, kaleciler arasında birlikte ve beraberliğin olduğunu söyledi. Artanlar, “Okan, 18 maçın tamamında görev aldı performans olarak çok iyi bir konumda, kendisi tecrübeli bir kaleci, ceza sahası içinde arkadaşlarına güven veriyor, lig oynamış o avantajı var. Daha önce ben Kahramanmaraşspor’da çalışırken kendisini takip ediyordum. O da Tarsus’ta oynuyordu. Bizim şampiyonluk maçımız vardı. Yenersek şampiyonluğumuzu ilan edecektik. Gerçekten o maçta da Okan çok iyi bir maç çıkarmıştı. Çok zor bir gol attık. Kazandık ama Okan o gün çok iyi bir maç çıkardı. Okan ile burada çalışmak nasip oldu takıma olan katkısı ile takım içinde abi olması takımı her zaman motive etti. Okan başarısının arkasında tabi ki sadece ben yokum. Taraftar var, arkadaşları var bunlarda çok önemli etkenler. Okan’ın arkasında duran Emir, Barış da ona itici bir güç oluyor. Bizde de kaleciler olarak bir sorun yok. Oynayan oynamayan herkes birlik beraberlik içinde davranıyorlar. Gerek Serkan olsun giden arkadaşımız Emir olsun, Furkan olsun her zaman Okan’a destek verdiler vermeye devam ediyorlar. Okan da genç kardeşlerimize her zaman saha içinde yardım eden, onların hazır bulunması gerektiğini söyleyen bir abileri.” Dedi.

 

 

“HER KESİMDEN İNSANDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Kamp çalışması ve ikinci devre için değerlendirmelerde bulunan Artanlar, taraftarların ve tüm kesimleri takıma destek verme çağrısında bulundu. Artanlar şöyle devam etti: “Kamp çalışması Antalya’da devam ediyor. Konsantre bir şekilde hazırlanıyoruz. İkinci yarı tabi ki ilk yarı gibi geçmeyecek. İkinci yarı puanların zor alınacağı, mücadele gücünün daha fazla olacağı bir yarı bizi bekliyor. Van halkına çağrım en başta taraftarlara olacak. İlk yarıda verdikleri desteği bizden esirgemesinler, daha da arttırarak destek versinler. İkinci yarı gerçekten çok zor olacak. Hedefimiz var, hedefimize giderken taraftarlarımızın ve Van halkının yanımızda olmasını istiyoruz. Her kesimden insandan destek bekliyoruz. Şeref tribünün boş görmek istemiyoruz. İkinci devre Van Büyükşehir Belediyespor’a başarı diliyorum.”

 

ARTANLAR: ALTYAPIDA KALECİ ANTRENÖRÜ ŞART

Takımdaki altyapıyla ilgili de konuşan Artanlar, altyapı da kaleci antrenörlerinin olması gerektiğini vurguladı. Artanlar son olarak, “Alt yapı ile de ilgileniyoruz. Maç programımıza göre onlarla da ilgilenmeye çalışıyoruz. Altyapıda da kalecilerden Abdullah ve Şirin var. Antrenmanlarda bölüm bölüm alıyorum onları. Tabi okulları olduğu için bazen çok yan yana olamıyoruz. Abdullah’ı her zaman antrenmanlara alacağız düşüncemiz o yönde. Altyapıdaki en büyük eksiklik şu: Gittiğim birçok kulüpte de vardı. Aslında üst yapıdan önce alt yapıda kaleci antrenörlüğü daha önemli olduğunu, daha çok gerektiğini, daha çok ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Bunu da sağlayacak olan gelen yönetimlerdir. Altyapıya kaleci antrenörlüğü şart. Çünkü alt yapıdan alacağın eğitimle yukarıya geliyorsun. Bir kaleciyi 12 yaşında yanınıza aldığınızı düşünün çok iyi verim alırsınız. Örneğin Abdullah 19 yaşına gelmiş, Barış öyle. Bunların daha erken kaleci eğitimlerini alması gerekir. Bakıyorsunuz 19 -20 yaşında kaleci profesyonel liglerde oynuyor. Alt yapıdaki antrenör arkadaşlarımız yanına bir kaleci antrenörü de şart olduğuna inanıyorum. Üstüne basa basa söylüyorum üst yapıdan daha önemli olan alt yapıda kaleci antrenörün olmasıdır.” Şeklinde konuştu.


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL 

Editör: TE Bilisim