ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL - Vanspor için şampiyonluk ve Play-Of açıklamaları yapıldı, takım 7’nci sıraya kadar geriledi. Vanspor son olarak düne evinde oynadığı Kızılcabölükspor’a 1-0 mağlup oldu.

 

Van Büyükşehir Belediyespor geçtiğimiz hafta deplasmanda kaybettiği puanların ardından Play-Of potasından düşmüştü. Bu hafta evinde Kızılcabölükspor’a kaybeden Van Büyükşehir Belediyespor 7’nci sıraya kadar geriledi. Sezon başından bu yana 2. Lig umutları ile maçlara çıkan Vanspor, oynadığı son maçlarda kaybettiği puanlar ile hayal kırıklığı yarattı. Daha önce evinde ve deplasmanlarda aldığı galibiyetler sonrası iyice havaya giren Vanspor’da yapılan şampiyonluk ve Play-Of açıklamalarının takımı rehavete koyduğu da oynanan maçta açık bir şekilde görüldü. Maçın ilk yarısına iyi başlayan takımın ilk 20 dakika sonrası sahada ruhen olmaması, Vanspor’a mağlubiyeti getirdi.

 

TARAFTAR YOK, RUH YOK

Geçtiğimiz haftalarda Altay maçından dolayı saha kapatma cezası yiyen Vanspor bu hafta maça taraftarlarından yoksun çıktı. Karakobralaaın maça gelmemesi Vanspor’un ateşleyici güçten mahrum kalmasına neden oldu. Stada giremeyen taraftarlar yakında evlerin balkon ve çatılarından takımlarını desteklese de bu destekler yeterli olmadı. Takımın ruhsuz oynamasının bir diğer sebebi ise taraftar olarak gösterilirken, futbolcular korkak oynaması da rakibe maçı hediye edilmesine neden oldu.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşma Kızılcabölükspor'un vuruşuyla başladı.

6. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor ilk etkili atağını yakaladı. Gökhan'ın pasında Serkan Silan kaleciyle karşı karşıya müsait pozisyonda topu dışarı attı.

9. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor bir kez daha etkili geldi. Serkan'ın ortasında Nihat'ın kafa vuruşunu savunma kornere çeldi.

11. Van Büyükşehir Belediyespor’da Gökhan'ın ortasında Berkay'ın kafa vuruşunu kaleci parmaklarıyla kornere çeldi.

24. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Gökhan'ın uzaktan vuruşunu kaleci Bahadır çift hamleyle çıkardı.

27. dakikada karşılaşmada Van Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğü sürüyor. Gökhan'ın çizgi üstündeki vuruşunu kaleci parmaklarıyla kornere çeldi.

31. dakikada Kızılcabölükspor, karşılaşmada ilk pozisyonunu yakaladı. Reha'nın ortasında Hüseyin'in vuruşu kaleci Okan'da kaldı.

33. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Medeni Bingöl rakibine yaptığı sert müdahaleden dolayı sarı kart gördü.

35. dakikada Kızılcabölükspor'da Emir Can'ın çizgi üstündeki vuruşu yandan dışarı çıktı.

Karşılaşmada ilk yarı 0-0 tamamlandı. Van Büyükşehir Belediyespor, ilk yarıda çok net pozisyonlar kaçırdı.

 

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

İkinci yarı Kırmızı-Siyahlı ekibin vuruşuyla başladı.

48. dakikada Kızılcabölükspor golü buldu. Fatih'in vuruşu direkten döndü. Boşta kalan topu Reha ağlarla buluşturdu. 0-1

52. dakikada Kızılcabölükspor birkez daha etkili geldi. Taygun'un vuruşu kaleci Okan'dan dönerken, boşta kalan topu Emir Can ağlara gönderdi ancak hakemin ofsayt kararıyla gol iptal edildi.

55. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Berkay sarı kart gördü.

60. dakikada Kızılcabölükspor'da Semih sarı kart gördü.

63. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da iki oyuncu değişikliği birden yapıldı. Ali Kurt yerini Akın Açık'a bırakırken, Gökhan Öztürk'ün yerine Feyyaz Belen oyuna dahil oldu.

70. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da son oyuncu değişikliği yapıldı. Abdullah Temircan, yerini Burak Karaduman'a bıraktı.

74. dakikada Kızılcabölükspor ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Reha'nın yerine Ali Helvacı oyuna dahil oldu.

82. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Serkan'ın çizgi içindeki vuruşu kalecide kaldı.

90. dakikada Kızılcabölükspor'da Emir Can yerini Cihat Kahraman'a bıraktı. Hakem tarafından karşılaşmaya 4 dakika eklendi.

90+1. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Emrah Akşit sarı kart gördü.

 90+2. dakikada Kızılcabölükspor'da son oyuncu değişikliği yapıldı. Özer Ercili'nin yerine Mustafa Altun dahil oldu.

 

İLK ONBİR VE HAKEMLER

Van Büyükşehir Belediyespor Namık Altunsoy teknik sorumluluğunda sahaya; Okan Karabulut, Medeni Bingöl, İsmail Türkaslan, Emre Akşit, Salih Tunar, Nihat Yılmaz, Abdullah Temircan, Ali Kurt, Berkay Yüksel, Serkan Silan ve Gökhan Öztürk on biri ile çıktı.

Kızılcabölükspor ise Hasan Şermet teknik sorumluluğunda sahaya; Bahadır Kaya, Semih Ceylan, Tayfun Sabri Gümüşoğlu, Hüseyin İriç, Reha Yaylı, Özer Erçili, Taygun Vurgun, Emir Can Sayar, Muhittin Tekin, Ramazan Erarslan ve Fatih Arat on biri ile çıktı.

Özer Özden, Mustafa Çavuş, Ali Orhun Kara ve Bekir Taşöz hakem dörtlüsünün yönetti.

Editör: TE Bilisim