Van’ın tek profesyonel takımı olan Vanspor'u play-off için zorlu bir fikstür beklerken kulüp yönetim olarak da zor bir döneme girmiş oldu.

Yapılan basın açıklamasıyla istifayı duyuran yönetim, son zamanlarda kulüp içerisinde yaşanan gelişmelere de değindi. Basın açıklamasını okuyan Eş Başkan Remziye Eşin “Van halkından almış olduğumuz bu onurlu görevi Vanspor’a daha fazla zarar gelmemesi amacıyla, büyük bir hüzünle ancak başı dik ve onurlu bir şekilde yeniden Van halkına ve onurlu Vanspor taraftarına iade etmek üzere görevimizden istifa ediyoruz.” Dedi. 

 

2. LİG SÖZÜ VERİLMİŞTİ

Eşin, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Yönetim Kurulu olarak 23 Ocak 2016 tarihinde kulübümüzün gerçekleştirmiş olduğu olağan genel kurul seçimi ile göreve başladık. 2015-2016, 2016-2017 sezonlarında “Bir olalım, Birlik olalım. Vanspor’umuzu 2. Lige taşıyalım” sloganıyla yola çıkan yönetimimiz üzerine düşen bütün sorumlukları azami ölçülerde yerine getirmeye gayret etmiş, Gecesini gündüzüne katarak can siperhane mücadele etmiştir. Bu süre boyunca tek amacımız Van’a ve Van’ın sporuna katkı sağlamaktı. Göreve gelirken önümüze koyduğumuz hedefler doğrultusunda hareket etmeyi borç bildik. Öncelikle alt yapı takımlarımızın ihtiyaç duyduğu teknik ve fiziki altyapıyı oluşturduk. Altyapıların yıllardır ihtiyaç duyduğu teknik kadro ve eğitim, antrenman programlarıda ilk olarak bizim yönetimimizde gerçekleştirilmiştir. Yine alt yapı takımlarının kalabilecekleri fiziki mekanlar tarafımızca temin edildiği gibi gerek altyapı ve gerekse kadın futbol takımlarımızın antrenmanlara daha rahat ve güvenli olarak gelip gitmeleri için atıl durumda bulunan ve Bakım Onarımlarının kulübümüz tarafından yapılmak koşulu ile 3 (Üç) adet yarım otobüs tahsisi yönetim kurulumuz döneminde gerçekleştirilmiştir. (A) takımımızın kullanmakta olduğu ve atıl durumdaki tesisler büyük oranda yeniden inşa edilerek Van Spora yakışır ve yaşanır bir hale getirilmiştir.”


“VANSPOR SİYASET ALANI DEĞİL”

Tüm yönetim kurulu üyelerimiz hiçbir ekonomik, sosyal ve siyasal beklenti içinde olmadan bu görevi onuru ile göğüslemiş ve sadece Vanspor’u daha iyi yerlere taşıma kaygısıyla hareket etmiştir. Vanspor siyasetin var olabileceği bir alan değildir. Vanspor, Van halkına genel bütçeden kişi başı ve coğrafik konum esas alınarak gelen bütçeden pay alınmak suretiyle yürütülen, Van halkının tek profesyonel kulübüdür. 17 Kasım 2016 tarihinde Van Büyükşehir Belediyesine kayyumun atanmasıyla birlikte, Kulübümüze gerekli maddi ve manevi destek verilmemiş, kulüp giderleri karşılanamamış ve kulübümüz ortada bırakılmıştır. Devre arası Vanspor tesislerine gelerek Van Büyükşehir Belediyesi kurumsal kimliği adına destek sözünü veren Genel Sekreterliği vekaleten yürüten Mehmet Yaşar’a mevcut takımın kalan ücretlerinin ödenmesi ve yapılacak transferler için ilk etapta 730.000 TL’lik bir bütçe talebinde bulunmuştuk. Bize, istenilen bu paranın çok az olduğu bizden bunu artırmamız ve üst düzey futbolcu transfer etmemiz istendi. Biz sürecin ruhunu ve yaşanabilecekleri ön gördüğümüz için herhangi bir artırıma gitmeden mütevazı takımımızın dengesini bozmadan transferler yapmaya çalıştık. Yapılan bu görüşmeler neticesinde aşağıdaki tabloda belirtildiği şekilde kulübümüze bir aktarım yapılmıştır.

 

 

“PARA AKTARILMADI”

Eşin, “Bu şirketler üzerinden Vanspor’ a borç (Emanet) para adı altında toplam da 413.000.00 TL aktarım yapılmış ve 31.01.2017 tarihinden sonra bu kulübe herhangi bir aktarım yapılmamıştır. Bu nedenlerle Personel, futbolcu ve teknik heyetin biriken ücret alacakları ile primleri ödenemez hale gelmiş olup bunların giderilmesi amacıyla Genel Sekreterliği Vekaleten yürüten Mehmet Yaşar ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamamıştır. Akabinde Genel Sekreter ile yapılan görüşmelerde kulüp Eş Başkanlarımızın Belediyedeki görevlerinden alınmaları (Açığa) öne sürülerek kulübe yapılacak yardım neticesinde elde edilecek başarının Eş Başkanlara mal edileceği bu haliyle Eş Başkanların görevde bulunması halinde Van Büyükşehir Belediyespor kulübüne ekonomik destek verilmeyeceği Eş Başkanların Vanspor’daki görevlerinden istifa etmeleri istenerek mevcut yönetime yapılacak takviyelerle devam edilebileceği yönetim kurulumuza bildirilmiştir.” Dedi.

 

YÖNETİM İSTİFA ETTİ

Eşin, “Göreve geldiği ilk günden bu yana tek amacı Van ve Vanspor’a hizmet etmeyi amaçlayan yönetim kurulumuz hiçbir siyasi, ekonomik ve sosyal beklenti içerisinden olmaksızın gönüllülük esasına dayalı olarak bu onurlu görevi yürütmüştür. Kulübün her kademesinde görev yapan personelinden, futbolcusuna teknik heyetinden yönetimine kadar bir bütün, bir vücut, olan büyük Vanspor ailesinin herhangi bir bireyine yönelik yapılacak tasfiyeye, yönetim kurulumuzca asla taviz verilmeyecektir. Bizler bu yola beraber çıktık ve birlikte bu görevi bırakacağız. Vanspor’umuzun Siyasi ve kişisel husumetlere kurban edilmeye çalışıldığını yönetim kurulu olarak çok net bir şekilde görmekteyiz. Yönetim kurulu olarak Eş Başkanlarımızın tasfiye edilmesi yönündeki etik dışı teklifi kabul etmemiz mümkün değildir. Yaklaşık iki aylık süre zarfında Belediye tarafından hiçbir şekilde bütçe aktarımı yapılmadığı gibi futbolcu alacakları da kendilerine ödenmemiştir. Son dönemlerde ödemelerin yapılmaması da futbolcularımız üzerinde moral ve motivasyon eksikliğine neden olmuştur. Bu nedenlerle Van halkından almış olduğumuz bu onurlu görevi Vanspor’a daha fazla zarar gelmemesi amacıyla, büyük bir hüzünle ancak başı dik ve onurlu bir şekilde yeniden Van halkına ve onurlu Vanspor taraftarına iade etmek üzere görevimizden istifa ediyoruz. Bu kabul edilemez teklif ve şartlarda Vanspor için alacağımız en iyi karar yönetim olarak İstifa etmektir.

KAYNAK: GAZETEVAN.COM

 

Editör: TE Bilisim