Van Büyükşehir Belediyespor evinde konuk ettiği Beylerbeyispor’u 2-0 mağlup etti. Kırmızı-Siyahlı ekibin gollerini 4’üncü dakikada Berkay Yüksel ve 79’uncu dakikada Serkan Silan serbest vuruştan kaydetti.

 

TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor evinde Beylerbeyispor’u 2-0 yendi. Vanspor maça 'Sponsorumuz Taraftarımızdır' pankartıyla çıktı. Maça iyi başlayan Vanspor ilk dakikalarda kaydettiği gol ile 1-0 öne geçti. Vanspor ikinci golünü ise Serkan’ın güzel serbest vuruşuyla kaydetti. Vanspor evinde kazandığı maç ile ligde 5’inci sıraya yükseldi.

 

MAÇIN YILDIZI OKAN KARABULUT

Vanspor’un evinde oynadığı maçın yıldızı kalecisi Okan Karabulut oldu. İlk yarıda yaptığı kurtarışlar ile 4 net pozisyonu çıkaran Okan, maç sonuna kadar oynadığı oyun ile Vanspor’un kazanmasında en önenmli paya sahip oldu. Maçta dikkat bir diğer ayrıntı ise 90 dakika boyunca iki takımın da ofsayta yakalanmaması oldu. Vanspor’un en skorer ismi Berkay’ın kaçırdığı gollerden dolayı Vanspor farka gidemedi.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşma Beylerbeyispor'un vuruşuyla başladı.

4. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor karşılaşmada ilk etkili atağı yakalayarak 1-0 öne geçti. Akın'ın ortasında Berkay kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

8. dakikada ataklarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyespor rakip kaleye bir kez daha etkili geldi. Serkan'ın uzaktan vuruşunu kaleci son anda kornere çeldi.

Bu dakikadan sonra Van Büyükşehir Belediyespor rakip takıma karşı hakimiyeti eline aldı.

16. dakikada Beylerbeyispor ilk atağını yakaladı. Gökhan'ın uzaktan vuruşu üstten auta çıktı.

17. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'un kalesini bir kez daha yoklayan Beylerbeyispor'da Çağrı'nın uzaktan vuruşu kaleciden döndü.

19. dakikada Beylerbeyispor'da Çetin'in vuruşu kalecide kaldı.

20. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Salih Tunar sarı kart gördü.

22. dakikada Belediyespor korner kazandı. Kullanılan kornerde uygun pozisyonda topla buluşan Onur'un vuruşu dışarı çıktı.

30. dakikada rakip kaleye etkili gelen Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali'nin ortasında Berkay'ın vuruşu dışarı çıktı.

35. dakikada Belediyespor çok önemli bir atağı kaçırdı. Berat'ın ortasında Çağrı'nın kafa vuruşunu kaleci son anda parmaklarıyla kornere çeldi.

42. dakikada Belediyespor'da Güray'ın çizgi üstündeki vuruşu direğin yanından dışarı çıktı.

Karşılaşmaya hakem tarafından 1 dakika uzatma verildi. Maçın ilk yarısı Van Büyükşehir Belediyespor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

 

SERKAN’DAN MÜTHİŞ GOL

İkinci yarı Van Büyükşehir Belediyespor'un vuruşuyla başladı.

Her iki takımda da oyuncu değişikliği oldu. Van Büyükşehir Belediyespor'da Halil İbrahim Yazğılı'nın yerine Deniz Durmuş, Furkan Dumlu ise yerini Uğur Yağmakan'a bıraktı.

Beylerbeyispor'da ise Cenkay yerini Ercüment Eray Ataklı'ya bıraktı.

50. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali'nin uzaktan vuruşu yandan dışarı çıktı.

51. dakikada bir kez daha atak geliştiren Van Büyükşehir Belediyespor'da Deniz müsait pozisyonda topu dışarı attı.

53. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor rakip kaleye etkili gelmeye başladı. Berkay net gol pozisyonundan yararlanamadı.

61. dakikada Beylerbeyispor ikinci oyuncu değişikliğini yaptı. Güray'ın yerine Alaattin Közen dahil oldu.

63. dakikada Beylerbeyispor'da Çetin'in ortasında Metehan'ın kafa vuruşunu kaleci son anda kornere çeldi.

67. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Akın Açık düşüren Metehan sarı kart gördü. Akın'ın kullandığı serbest vuruşu üstten dışarı çıktı.

72. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali'nin pasında Berkay net ataktan faydalanamadı.

73. dakikada Belediyespor son oyuncu değişikliğini yaptı. Berat yerini Okan Demir'e bıraktı.

74. dakikada Belediyespor'da Ercüment sarı kart gördü.

78. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Berkay kaleciyle karşı karşıya net gol pozisyonunu atamadı. Taraftara adeta saç-baş yoldurttu.

78. dakikada Belediyespor'da Metehan ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

79. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Serkan Silan serbest vuruşundan topu ağlara gönderdi. 2-0

81. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali sarı kart gördü.

84. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da son oyuncu değişikliği oldu. Ali yerini Eray Baba'ya bıraktı.

90. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da İsmail sarı kart gördü.

Karşılaşmanın 90 dakikası tamamlandı. Hakem 3 dakika ilave etti.

Maçta başka pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor sahasında konuk ettiği Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek, haftayı 3 puanla kapattı.

 

İLK ONBİRLER VE MAÇIN HAKEMİ

Van Büyükşehir Belediyespor Namık Altınsoy teknik sorumluluğunda sahaya;  Okan Karabulut, Gürol Karataş, Ali Kurt, Berkay Yüksel, Akın Açık,  Salih Tunar,  Abdullah Temircan, İsmail Türkaslan, Furkan Dumlu, Halil İbrahim Yazğılı ve Serkan Silan onbiriyle başladı.

Beylerbeyispor ise Kenan Gönen teknik sorumluluğunda sahaya;  Cantuğ Temel,  Cenkay Akdoğan, Berat Eyüpoğlu,  Çağrı Yasan,  Güray Gazioğlu, Metehan Çakal, Gökhan Çalışır, Onur Uğlu,  Çetin Turan, Talha Yazgan ve Gökhan Çıra onbiriyle başladı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 13:00'te başlayan karşılaşmayı;  Mustafa Aydın, Serdar Soydan, Cevher Ahen ve Yakup Yılmaz hakem dörtlüsü yönetti.


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL

 
Editör: TE Bilisim