ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL - Van’da son 1 yılı aşkın bir sürede önemli işler yapan Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), kent sakinlerinin yıllardır ödemediği borçlar için de önemli bir kolaylık yoluna gitti. Uzun yıllardır hem faturalandırmanın hem aboneliğin olması gerektiği gibi yapılmadığı, faturalandırma gibi konularda ciddi adaletsizlikler yaşandığı, su ödemeleri konusunda önce kayıp-kaçak ve abonelik çalışmalarını düzene koyan VASKİ, ardından da borçlarda yüzde 90’a varan faiz affı ve taksitlendirme imkanı sundu. Faiz affı ve yapılandırma imkanı vatandaşlara büyük kolaylık sunarken, yılların borcunu biriktiren vatandaşlar fırsattan yararlanmak için hemen harekete geçti. Yapılan çalışmayla ilgili Şehrivan Gazetesi’ne konuşan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, yüzde 90’na varan faiz affı getirdiklerini söyledi. Tekataş, “Tüm halkımızı bu imkandan faydalanmaya çağırıyorum. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekir.” Dedi. Vanlılarda sağlanan imkandan gayet memnun.

 

Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), Vanlıları yüklü su borcundan kurtarmak için önemli bir adım attı. VASKİ tarafından başlatılan “Su Borcu Olanlara Müjde” kampanyası kapsamında eski su borçlarının ödenmesi için büyük kolaylık sağlanacak. Su borçları faizlerinin yüzde 90’a kadar yapılandırılacak ve vatandaşın kolay ödeme yapabilmesi adına taksitlendirme yapılacak. Yapılan çalışmayla ilgili Şehrivan Gazetesi’ne konuşan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, yüzde 90’na varan faiz affı getirdiklerini söyledi. Tekataş, “Tüm halkımızı bu imkandan faydalanmaya çağırıyorum. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekir.” Dedi. Vanlılarda sağlanan imkandan gayet memnun.

 

“SU BORCU YÜKÜNDEN KURTULUN”

 

Borçlara getirilen afla ilgili gazeteniz Şehrivan’a konuşan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş şu ifadelere yer verdi: “Su borcu yapılandırması büyük bir imkan. Vatandaşın faydalanması için süre 31 Temmuz’a kadar uzatıldı Şimdiye kadar birikmiş ve tutarı yüksek olan su borçlarının ödenmesi için 7143 sayılı Kanun ile yeni bir imkan tanındı. Borçlar taksitlendirilip yüzde 90’a varan faiz affı getirildi. Bundan sonra mağduriyetlerin yaşanmaması ve halkın ağır su borcu yükünden kurtulması için kurumuza başvurması gerekmektedir. Genellikle ödeme zorluğu yaşayan dar gelirli ailelere de büyük bir imkan tanıyan bu kanun ile halka rahat bir ödeme tablosu sunuluyor. Tüm halkımızı bu imkandan faydalanmaya çağırıyorum. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekir.”

 

ESNAF AF FIRSATINDAN MEMNUN

 

VASKİ tarafından sağlanan imkanla ilgili Şehrivan’a konuşan esnaflardan Hamdullah Güler, “Sağlanan imkan çok önemli. Bilboard ve reklamlarda bu fırsatı gördüm. Benimde faizi yükselen su borcum var. Bu borçların affı ve taksitlendirme için başvurumu yapacağım. Su borcumuz bin liraysa zaten faiziyle 2 bin lira oluyor. Ciddi bir af var. Bunun yanı sıra birde taksit imkanı var. Borçları ödeme konusunda sorunlarımız var. Esnaf olarak ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu imkandan faydalanacak ve borçlarımızı artık çok rahat bir şekilde taksitlerle ödeyeceğiz. Emeği geçen ve bu fırsatı sağlayan VASKİ’ye çok teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

 

ÇEKİL: VATANDAŞA DA İŞ DÜŞÜYOR

 

Sinan Yakup Çekil adlı vatandaşta getirilen fırsattan memnun olduğunu söyledi. Çekil şöyle konuştu: “Çok büyük bir imkan getirdi VASKİ. Benim evimin su borcu vardı. VASKİ’ye başvurumu yaptım. Var olan borcum için ciddi bir af imkanı sağlandı. Bunun yanı sıra borcumu ödemek içinde taksit yaptım. Bu imkan olmasaydı, borcumu ödeyemezdim. Bundan eminim. Bu yüzden bu konuda emeği olan ve Van’a bu imkanı sağlayan VASKİ’ye çok teşekkür ederim. Borçlarımızın yanı sıra kaçak kullanımı çok fazla. Bunun da önüne geçilmesi gerek. VASKİ dışında vatandaşın da bu konuda duyarlı davranması gerektiğine inanıyorum.”

 

KISA SÜREDE BÜYÜK İŞLER BAŞARDILAR

 

Öte yandan Van Büyükşehir Belediyesi’ne KHK ile kayyum atamaları ile birlikte yeni bir dönemin başladığı VASKİ bunun gibi bir çok alanda da kentte ciddi katkılar sundu. Yakın zamanda Akdamar Adası’na tatlı su götürülme projesini de hayata geçirmek için startı veren VASKİ, kentin su ile buluşması konusunda da önemli sorunları çözde. Su sayaçlarındaki arızaların tespiti noktasında başka kentlere götürmek yerine Van’da tespiti ve onarımı gibi konulardan kayıp-kaçağın önlenmesi, faturalandırmadaki sıkıntıların giderilmesinden abone sayısının artırılmasına kadar bir çok konu Genel Müdür Ali Tekataş ve ekibi döneminde çözüldü. Su depolarının yenilendiği ve suyun vatandaşa daha sağlıklı bir şekilde ulaşması gibi çalışmaların da yapıldığı kentte VASKİ adından en çok söz ettiren kurumlardan birisi oldu.

Editör: TE Bilisim