ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ- Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Necdet Takva Van’da konuşulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta bizatihi Erdoğan’ın Ankara’ya davetiyle çağrılan ve Van Adayı olarak gösterilen Takva, kentin tek gündemi olma özelliğini sürdürüyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı süresince de kentin en önemli isimlerinden birisi olan Takva’nın adaylığı üzerinden çarpıcı yorumlar yapılırken, vatandaşlar da onun üzerinden seçimin kazanılıp kazanılmayacağı hesabını yapıyor. Pazar günü itibariyle Van’a çıkarma yapan Takva, aday tanıtımıyla birlikte Van’da seçimin startını verirken bir taraftan da ilçe adaylarının açıklanmasını beklemeye başladı. Süreç ilerlerken de Şehrivan Van adayını halka sordu. Takva ile ilgili vatandaşın değerlendirmelerini soran Takva ile ilgili bir çok kesim, “Sahip çıkmamız gereken bir aday” yorumunu yaparken, Van’ın sorunlarını da en iyi bilen isim olmasıyla da tam destek aldı.

 

 

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva ismini açıklamasının ardından Şehrivan Gazetesi olarak Necdet Takva’nın başkan adaylığını Van halkı ve Van esnafına sorduk. İşte Vanlılardan Necdet Takva’nın Ak Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesiyle ilgili görüşleri…

 

 

“TAKVA’YA HEPİMİZ SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”

 

Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterilmesinin kendileri şaşırttığını ve mutlu olduklarını ifade eden Ahmet Tanrıar adlı vatandaş, Tanrıar, “31 Mart 2019 tarihinden yapılacak olan yerel seçim öncesi Ak Parti’den Van TSO Başkanı Necdet Takva’nın açıklanmasını memnuniyetle karşıladık. Van’ın içinden Van’ın evladı olan Takva’ya hepimiz sahip çıkmamız lazım. Kentimiz ve milletimize hayırlı bir iş olmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçilerek aday gösterilmesi en önemli etkendir. Özellikle Van halkının bunun bilincinde olarak altını çizmesi gerekiyor. Van TSO’da yaptığı icraatlar aktif bir şekilde alanda ve il dışın rol oynaması Erdoğan tarafından bu mevkie aday olarak gösterilmesinde etkili olduğunu düşünüyorum. Bir vatandaş olarak Necdet Takva’nın aday gösterilmesi bizleri mutlu etmiştir.” İfadelerini kullandı.

 

 

KIRLAÇ: TAKVA, GÜÇLÜ BİR ADAY

 

Van TSO’da yaptıklarıyla karakteri ve kişiliğiyle donamlı bir isim olduğunu ifade eden Ahmet Kırlaç adlı vatandaş, “Yerel seçimlerde Necdet Takva’nın aday olacağını düşünmüyordum. Aday olmasını isterdim açıkçası Van kamuoyunda özellikle sık sık ismini duyduğumuz bir simaydı. Özellikle Van TSO’da icraatları ve aktif rol oynaması ve ardından aday olması kendi açımdan beni mutlu etti. Bizler yıllardır bu konunun eleştirisi yapıyoruz. Hala da yapılıyor, Van’da donanımlı isimlere ihtiyaç olduğu konusunda işte bu noktada Ak Parti iyi bir çıkış yaptığını söyleyebilirim. 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Ak Parti’de Necdet Takva gibi bir aday olması önemli bir açılım ve önemli bir adım olarak görüyorum. İş dünyasında ve yöneticilik deneyimi olan birinin ve kamuoyu tarafından bir simanın aday olarak gösterilmesi Ak Parti’nin HDP karşısında güçlü bir aday çıkardığının en önemli tespiti olarak görebiliriz. Kısa ve öz olarak Necdet Takva’nın aday olarak gösterilmesi memleketimiz açısında hayırlı olacaktır.” Dedi.

 

 

AKÇA: TAKVA SEÇİLMESİ MUHTEMEL BİR ADAY

 

Takva, yıllardır ismini duyduğumuz ve tanıdığımız bir isim olduğunu ifade eden Muhammet Akça adlı vatandaş, “Necdet Takva’nın Ak Parti’de aday gösterilmesi en önemlisi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçilmesi aslında bölgede bazı işlerin artık eskisi gibi yürümeyeceği ve Ak Parti’de bazı şeylerin bölge anlamında değişeceği anlamı taşıyor. Bu gösteriyor ki Ak Parti, bölgenin, yöre halkının dilinden, ekonomisinden, coğrafyasından, turizminden ve Van ile ilgili yatırım ve icraat noktasında donanımlı isimleri aday göstereceğini gösteriyor. Necdet Takva, seçilmesi halinde, seçilmesi muhtemel bir aday olarak görüyorum. Necdet Takva’dan beklentimiz, tarafsız bir şekilde bir yönetimle Van’ın sorunlarını çözmesi olacaktır. İcraatlar noktasında hızlı aktif ve çalışkan bir profil görmek isteriz. İnşallah hakkında hayırlısı olur.” İfade etti.

 

 

“YAPACAĞI İCRAATLAR ÖNEMLİ OLACAKTIR”

 

Van’da esnaflık yapan Abdullah Erkeker adlı vatandaş, “Necdet Takva’nın Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bu görevin ona verilmesine sevindik. Takva’nın tanıdığımız bir isim, tanıdığımız bir simadır. Takva’nın seçilmesi halinde yapacağı icraatlar önemli olacaktır. Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı büyük bir mevkii ve görevdir. Bütün siyasi parti başkanlarına başarılar diliyorum.” Dedi.

 

TAKVA: İÇİMİZDEN BİRİ

 

Necdet Takva’nın seçilmesinin Van için hayırlı olmasını ifade eden Ercan Çam adlı esnaf, “Van halkına ve milletine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Necdet Takva yıllardır tanıdığımız ve içimizde olan bizden olan biri, kendisini Van TSO başkanı olarak tanıyorum. Dışardan gelen bir isim yerine Van’da tanınan bir adayın gösterilmesi daha iyi bir seçim oldu. Necdet Takva’nın seçilmesi halinde bütün ilçelere eşit bir şekilde yatırım yapması gerektiğini düşünüyorum. Başkanlık koltuğuna oturduğu zaman halktan biri olduğunu halkın içinden geldiğini unutmaması gerekiyor. Bu konuda halktan biri olduğunu biliyoruz, inanıyoruz. İnşallah memleketimiz için hayırlısı olur. Allah yardımcısı olsun.” İfadelerini kullandı.

 

ARSLAN: TAKVA, VAN’A HÂKİM BİR İSİM, BİZDEN BİRİ, DERTLERİMİZİ VE SORUNLARIMIZI BİLİYOR

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçilmesinin isabetli bir karar olduğunu belirten Merve Arslan adlı vatandaş, “Ak Parti’den olan bir isim olsaydı, sadece Ak Parti’ye yakın olanlar oy verirdi. Şimdi herkesin bildiği ve tanıdığı bir isim aday gösterilmesi doğru bir karar oldu. Necdet Takva’yı daha önce çok tanımıyordum. Van TSO başkanı olduğunu biliyordum. Kendisi Van’a hâkim bir isim, bizden biri, dertlerimizi ve sorunlarımızı biliyor. Necdet Takva’nın Van’a iyi olacağını düşünüyorum.” Dedi.

 

 

“TAKVA’YA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

 

Takva’nın yöneticilik ruhu olmasından dolayı seçilmesi halinde iyi işler yapacağını ifade eden ismini vermek istemeyen adlı vatandaş, “Takva’nın seçilmesi halinde faydalı olacağını düşünüyorum. Seçilmesiyle birlikte uzun yıllardır çözülmesi gereken ama çözülmeyen sorunlarını en kısa zamanda çözmesi gerekiyor. Bu anlamda kendisine çok iş düşüyor. Van halkının sesi olmayı ve çözüm üretebilecek biri isim olmayı başarmalıdır. Bütün Belediye başkan adaylarına başarılar diliyorum. İnşallah Van için hayırlısı olur.” Dedi.

 

YÜZBAŞIOĞLU: TAKVA’NIN HİZMET YAPACAĞINA İNANIYORUZ

 

Necdet Takva’nın iyi bir insan olduğunu ve hizmet noktasında önemli işler yapacağını ifade eden Sedat Yüzbaşıoğlu adlı esnaf, “Hizmet yapacağına inanıyoruz. Siyaseti karıştırmamakla şartıyla hizmet her zaman önde gelmelidir. O yüzden bu konuda Necdet Takva’nın bunu en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. Bu memleket hizmet lazım, Van Türkiye’nin bir uçunda ve tanıtıma çok ihtiyacı var. Bu konuda herkesin elini taşın altına koyması lazım. Necdet Bey’de bu konuda elini taşın altına koyacağına inanıyorum. Hayırlısı olur inşallah.” İfadelerini kullandı.

 

BENCE VATANDAŞIN SESİNİ DİNLEDİLER

 

Şehrivan aracılığı ile görüş bildiren Mahmut Balcı adlı vatandaş ise: “Van’da kendimi bildim bileli bu kadar isabetli bir aday gösterildiğini görmemiştim. Ak Parti bence bu kez vatandaşın sesini dinledi. O seçilene kadar isimlerin hiç biri ile bu seçim kazanılamazdı bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Van’da eskimiş, yıpranmış siyasetçiler üzerinden seçim yapılması artık seçmenin kabul edeceği bir durum değildi. Bu seçim Van açısından tarihi bir seçim. Bu seçim kentin geleceği açısından kritik bir seçim. Bize dışardan bir aday gösterilecek korkusu yaşarken her gün bizlerin arasında olan birisi bizim adayımız oldu. Neden sahiplenmeyelim, neden destek çıkmayalım ki?”

 

Editör: TE Bilisim