Vanlı bir üniversite örğencisi olan Halime Zeynep Sürücü, Çince alanında elde ettiği başarı ile adını tüm Türkiye'de duyurdu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdarei Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü okuyan Vanlı Sürücü'nün elde ettiği başarı öyküsü Çince meraklılarına da ilham oldu. Türkiye genelinde düzenlenen bir yarışmaya dahil olan ve Çin Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin çoğunlukta olduğu bir yarışmaya dışardan katılarak teşkvik ödülü kazanıp dördüncü olan Sürücü, Van'ın da gururu oldu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü öğrencisi Halime Zeynep Sürücü, Okan Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, üniversiteler arası “Çince Öğrenmenin Zorlukları ve Güzel Yanları” konulu Çince kompozisyon yarışmasında teşvik ödülüne layık görüldü. Yabancı Diller Yüksekokulu’nda, Çin asıllı öğretim görevlisi Yahui Fan’dan üç dönem Serbest Seçmeli Çince dersini alan Halime Zeynep Sürücü, ilk üçe giren Çin Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin ardından 86,83 puanla dördüncü olmayı başardı.


ÇİNCE ZOR DEĞİLMİŞ!

Katılımcıların en az 800 karakter yazarak başvurması istenen yarışmaya 900’den fazla karakter yazarak katılan Sürücü, “Çoğu insanın önyargıyla yaklaştığı Çince, göründüğü kadar zor değil. Gerçekten istenildiğinde kolaylıkla öğrenilebilir. Çince, gelişen uluslararası ticari ilişkilerde çok önemli bir yere sahip olması sebebiyle öğrenilmesi gereken bir dil. Ülkemizin turizm, ticaret ve lojistik ağını en iyi şekilde temsil etmek adına Çinceyi severek, eğlenerek öğreniyorum" dedi.

 

SEÇMELİ DERS İLE EDEBİYAT ÖĞRENCİLERİNİ GERİDE BIRAKTI!

‘Kim Çince Zor Diyor?‘ başlıklı kompozisyonum ile sadece yabancı bir dili değil, sabrı ve azmetmenin önemini de öğrendiğini ifade denen Halime Zeynep Sürücü, "Mesleki hayatıma büyük katkısı olacak Çinceyi öğrenme fırsatı sunduğu için üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu’na ve desteğini esirgemeyen, sonsuz güveniyle beni, başarabileceğime inandıran, bu başarının ana kahramanı, çok değerli hocam Yahui Fan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim