Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Vanlı polis memuru Halil Hamuryen'in adı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) yaşatılacak.

 

Şehidin isminin verildiği YYÜ Yemekhanesi'nde düzenlenen programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, şehit Halil Hamuryen'in adının yemekhanede yaşatılmasının anlamlı olduğunu söyledi.

 

Üniversiteye her gelişinde farklı çalışmalarla karşılaştığını, gün geçtikçe üniversitenin altyapısının daha da güzelleştirildiğini ifade eden Zorluoğlu, şunları kaydetti: "Burada yeni mekanlar ve güzel mimari eserlerin yükseldiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Burası Türkiye'nin en iyi kampüslerinden biri olmaya aday. Zaten Van Gölü manzarası buraya ayrı bir hava katıyor. Aynı zamanda her geçen gün daha da yeşil bir kampüs haline geliyor. Bugün gençlerimizle yemek yediğimiz şehit Halil Hamuryen'in isminin verildiği yeni yemekhanemiz önemli yatırımlardan biri. Gerçekten çok modern. Avrupa'da gördüklerimizle birebir aynı. Hatta daha ileri seviyede bir bina olduğunu gördük."

 

Van YYÜ'nün önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri haline geleceğini bildiren Zorluoğlu, "Bu büyük tesise şehit polisimizin ismi verildi. Şehidimizin ismi burada yaşayacak. Şehitlerimiz milletin kalbinde daima yaşıyor. Şehit ailelerinde de elimizden geldikçe destek oluyoruz." dedi.

 

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da şehit polis memuru Hamuryen'in ismini üniversitede yaşatmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Programa, şehidin kardeşleri Bilal ve Yaşar Hamuryen ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici de katıldı. 

Editör: TE Bilisim