Okullararası Türkiye Bisiklet Şampiyonasında iki yıl üst üste Türkiye şampiyonu olan Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri, yetkililerin duyarsızlığından şikayet etti.

 

Tuşba ilçesine bağlı Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri, iki yıl üst üste katıldıkları Okullararası Türkiye Bisiklet Şampiyonasında 3 Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye ikinciliği elde ettiler. En son 9-10 Mayıs 2017 tarihlerinde Çanakkale'de yapılan Okullararası Türkiye Bisiklet Şampiyonasına katılan Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi Bisiklet Takımı sporcuları Öznur Tatar, Özlem Gökeş, Gamze Nur Erçik, Berivan Kutlutürk, Şevval Yertürk ve Aleyna Akyürek, 'Genç Kız A Kategorisi Zamana Karşı’ yarışmasında birinci, 'Yol’ yarışmasında ise Türkiye ikincisi oldular. Tüm imkansızlıklara rağmen yarışmaya katıldıklarını ve kendi çabalarıyla bunu başarmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden sporcular, yetkililerin duyarsızlığından şikayet etti. Yetkililerin destek sözü verdiklerini, ancak hiçbirini yerine getirmediklerini dile getiren sporcular, “Hiçbir kıyafetimiz yoktu. Elbise, gözlük ve kasklarımız yoktu. Bu sürece zor şartlar altında hazırlandık. Hiçbir destek almadan, kendi çabamızla herkese inat başardık” dedi.

 

İki yıl üst üste katıldıkları yarışmalarda 3 Türkiye birinciliği ve bir Türkiye ikinciliği aldıklarını ifade eden son sınıf öğrencisi Şevval Yertürk ise “6 kız, 6 erkek toplam 12 kişi, 6 bisikletle devriyeli şekilde çalışıyorduk. Bisikletler hiçbir şekilde yeterli değildi. Bunun yanında kıyafetlerimiz, kasklarımız, gözlüklerimiz yoktu. Geçen yıl yetkililerden destek istedik, ama hiçbir destek alamadık. Ben bu yıl mezun oluyorum ama takımdaki diğer arkadaşlarımıza hiç olmazsa imkanlar sağlansın” ifadelerini kullandı.

 

Bisiklet ölçülerinin erkeklere göre olduğunu ve bu nedenle çalıştıklarında zorlandıklarını ifade eden sporcular, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü söz vermişti, ama sözünü tutmadı. Bisikletler çok eski, birçok tehlikeler yaşadık. Bu imkanlara rağmen Türkiye birinciliğine kadar gittiysek, imkanlar dahilinde daha da ileriye gidebiliriz. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Van’da bisiklet kulübünün açılmasını istediklerini dile getiren Aleyna Akyürek de, “Kulüpleşmeyi düşündük ve bu şekilde vaatler verildi, ancak yapılmadı. Kendi çabalarımızla buraya kadar geldik. Kulüp olması halinde daha da iyi şeyler başaracağız” dedi.

 

Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Muzaffer Koç da, “Bölge itibariyle yağışların yoğun olduğu bir ildeyiz. Kar ya da yağmur yağdığı zaman çalışmakta çok sıkıntı yaşıyoruz. Kapalı alan antrenmanları için bazı aletler var ama maddi imkansızlıklar nedeniyle temin edemiyoruz. Bu nedenle genelde kışın antrenmanlarımızı kros şeklinde yapıyoruz. Bu aletler elimizde olsa daha rahat çalışabiliriz. Yine de tüm bu imkansızlıklara rağmen üstün bir emek vererek iki yılda 3 Türkiye birinciliği, bir Türkiye ikinciliği olmak üzere toplam dört kupa kazanan öğrencilerimi tebrik ediyor, onlarla gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim