Vanlı kayakçı Ömer Ayçiçek, Türkiye Kayak Federasyonunca Erzurum'da düzenlenen, "Uluslararası Kayak Federasyonu FIS Uluslararası Kayaklı Koşu Müsabakaları"nda ikinci oldu.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Palandöken Dağı'ndaki pistlerde 6 kategoride gerçekleştirilen yarışmaya 15 ülkeden 128 sporcu katıldı. Türkiye Kayaklı Koşu müsabakalarına katılan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kayak takımı sporcularından Ayçiçek, "15 kilometre erkekler kategorisi"nde ikinci oldu.

 

Ayçiçek ve Milli Kayak antrenörü Halis Korkmaz, müsabaka sonrası Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'ı telefonla arayarak şampiyonluk sevincini paylaştı. Antrenör Korkmaz, yaptığı açıklamada, Van'ın adını yurt içi ve yurt dışında katıldıkları birçok müsabakada aldıkları başarılarla duyurduklarını söyledi.

 

Katıldıkları yarışmaların birçoğunda Türkiye şampiyonluğu, ikinciliği ve üçüncülüğü elde etmenin karşılığı olarak Ayçiçek'in olimpiyat kadrosuna davet edildiğini belirten Korkmaz, başarılı sporcuyu tebrik etti. İnanç ise kentteki sporcuların her branşta aldıkları derecelerle kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

 

İnanç, şunları kaydetti: "Öncelikle bu güzel başarılarından dolayı antrenörümüzü ve sporcumuzu yürekten kutluyorum. İlimiz sporcuları her branşta farklı derecelerle bizleri mutlu eden başarılara imza atıyorlar. Milli kayakçımız Ömer Ayçiçek de bu başarılara imza atan sporcularımızdan birisi. İnşallah sporcumuz bu güzel başarısını ülkemiz adına katılacağı olimpiyatlarda da sergileyecektir." 

Editör: TE Bilisim