Van’da önemli işadamlarından oluşan MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON ve HAKSİAD, İşadamı ve Van TSO'ya aday olan Beyaz Listeyle ilgili ortak açıklama yayımladı.

 

MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON ve HAKSİAD yaptığı ortak açıklama ile Tivaret ve Sanayi Odası'na adayt olan beyaz listeye tepki gösterdi. Yapılan ortak açıklama ile MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON ve HAKSİAD yöneticilerin Kandaşoğlu’nun özür dilemesi gerektiğini söyledi. Yapılan ortak açıklamada, "Bu iddiayı ortaya atan sayın grup başkanı bu toplantı ile ilgili yerini, zamanını, katılımcılarını ve alınan kararları açıklamaz ve iddiasını ispatlamazsa. Söz konusu basın organında aynı sayfa ve aynı puntolarla MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON VE HAKSİAD Başkan, yönetim kurulu, üyelerinden ve kamuoyundan özür dilemeye davet ediyoruz." Denildi.

 

İŞTE O AÇIKLAMA:

 

"Bizler Van İlimizde faaliyet gösteren, MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON ve HAKSİAD olarak Ulusal çapta örgütlenmiş ilimizde de şubeleri bulunan erdemli, ahlaklı ve ilkeli kalkınmayı şiar edinmiş, iş adamları örgütleri olarak; Van Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimlerinden önce, 2 aday grubu ziyaret etmiş. İlimiz menfaatleri çerçevesinde bir seçim sürecine katkı sunmak istediğimizi, bu süreçte üyelerimize özgür iradeleri ile oy kullanma noktasında karar aldığımızı, sonuçta kazananın Van olması gerekliliğinin altını kalın çizgilerle Aday Gruplarına, Basına ve Kamuoyuna ilan etmiştik. Bu seçimde taraf olmak gibi bir imkanımız var iken, Van’daki birlik ve beraberliğin sağlanması, seçimlerin sağlıklı ve hoşgörülü bir ortamda yapılması, kazananın Van olması amacı ile hiçbir adaya söz vermedik, taraf olmadık ve üyelerimizi serbest bıraktık."

 

"GERÇEKLERDEN YOKSUN"

 

"Seçim öncesi sürecin beklenilen düzeyde olmamasına rağmen seçim tamamlanmış, 19 Gruptan 14 Mavi Grup, 5 beyaz Grup kazanmıştır. Bizlere ve kamuoyuna düşen her iki gruba hayırlar ve başarılar dilemek ve ilimizin gelişmesi ve huzuru için desteklerimizi sunmak olduğuna inanıyoruz. Seçimin bittiğini herkesin görevinin başına dönmesini beklerken, Beyaz Grup Başkanının Bir basın organına vermiş olduğu açıklamada, zikredilen Sanayici ve işadamları derneklerimize yönelik asılsız beyanatları, Sanki siyasi bir çekişme varmış da biz iş adamları örgütlerini de bu çekişmenin bir tarafı gibi lanse etmesi. Gerçeklerden yoksun ayrıca yakışıksız bir tavır olduğunu, Güya bir siyasi il başkanı ile toplantı yaptığımızı ve Mavi Gruba destek noktasında talimat aldığımızın iddiasını şiddetle kınıyor ve bu iddiasını ispatlamaya davet ediyoruz."

 

"ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ"

 

"Bu iddiayı ortaya atan sayın grup başkanı bu toplantı ile ilgili yerini, zamanını, katılımcılarını ve alınan kararları açıklamaz ve iddiasını ispatlamazsa; söz konusu basın organında aynı sayfa ve aynı puntolarla MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON VE HAKSİAD başkan, yönetim kurulu, üyelerinden ve kamuoyundan özür dilemeye davet ediyoruz. Aksi takdirde bizlerin ve kamuoyu nezdinde müfteri olarak anılacaktır. Bizler bu işin takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Bizler yerelde ilimizin genelde ülkemizin birlik, beraberlik ve huzur içerisinde ekonomik ve sosyal alanda daha güzel yarınlara ulaşması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Editör: TE Bilisim