Geçtiğimiz hafta maça ‘Sponsorumuz Taraftarımızdır’ göğüs reklamı ile çıkarak destek aldığı tek kitle olan teşekküre jest yaparak çıkan Vanspor’a Van dışından bir isim el uzattı. Yıllardır ciddi sıkıntılar ile 3. Lig’de kalma mücadelesi veren ve defalarca sahip çıkma çağrısına rağmen hiçbir kesimden destek alamayan takıma bir işadamı sponsor oldu.

 

Van Büyükşehir Belediyespor’da haftalık değerlendirme toplantıları devam ediyor. Toplantıya bu hafta takımın Sportif Direktörü Turgay Karatekin katıldı. Karatekin Vanspor’la ilgili Vanlı işadamlarını utandıracak birde müjdeli haber verdi. Vanspor oyuncularının giymiş olduğu kıyafetlerin bir yabancı işadamı tarafından karşılandığını ifade eden Karatekin, kendilerine sponsor olan Taşyapı Holdinge teşekkür etti. Karatekin, “Bize kimse göğüs reklamı vermezken özellikle kendi ilimizdeki adamlarından bize destek vermezken, dışarda bir iş adamının bize böyle bir yaklaşımı bizleri sevindirdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Umarım bizim iş adamlarımız da bunu görürler.” Dedi.

 

 

VANSPOR’A DIŞARDAN SPONSOR GELDİ

Vanspor’da güzel işlerin de olduğunu ifade eden Karatekin, “Bunun dışında Vanspor güzel şeylerde oluyor. Bunlardan bir tanesi, bir ay önce bizim ziyarete gelen Hakemler Dernek Başkanı Taner Çoşkun bir misafiri ile birlikte burada bir görüşme yaptık. Bizim nelere ihtiyaç duyduğumuzu konuştuk ve neler yapabileceklerini söylemiştirler. Bizde kendilerinden maddi ve manevi destek istedik. Buda sonuç verdi. Taşyapı Holding sahibi Sayın Emrullah Turanlı Bey bizleri arayarak anoraklarımızı temin edilmesini sağladı. Ben buradan Taşyapı Holding yönetim kuruluna, başkanına çok teşekkür ediyorum. Bize kimse göğüs reklamı vermezken özellikle kendi ilimizdeki adamlarından bize destek vermezken, dışarda bir iş adamının bize böyle bir yaklaşımı bizleri sevindirdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Umarım bizim iş adamlarımız da bunu görürler. Bizler bunu bekliyoruz. İnşallah bu ilk olur devamı da bizim işadamlarımızdan gelir. Şu ana kadar kimseden her hangi bir yardım almadık. Bu destek bizler çok mutlu etti.” İfadelerine yer verdi.

 

 

‘SPONSORUMUZ TARAFTARIMIZDIR’ ÇALIŞMASI

Yapılan ‘Sponsorumuz Taraftarımızdır’ çalışmasıyla ilgili de konuşan Karatekin şöyle konuştu: “Sponsorumuz taraftarımızdır çalışmasını yönetim kurulumuz ve Öner Başkanımız ön plana çıkardı. Nedeni de şudur. Bütün spor dernekleri ve işadamlarına gidilip de herhangi bir destek alamadık. Bize desteğini esirgemeyen tek kişiler taraftarımızdı. Saha da her türlü desteğini veren o taraftar bizim gerçek sponsorumuzdur. Böyle bir sloganla çıktık. Belli yerlere mesajlarımızı iletebilmek, belli yerler bu slogandan belki bir şeyler çıkarabilirler. Bir mesaj alırlar diye düşündük. Böyle bir sloganla başladık. Bunun dışında bir oluşumumuz da var. Çünkü Vanspor’un gerçekten hem maddiyata hem de maneviyata ihtiyaca vardır. Dolayısıyla ben her seferinde sizlerin aracılığıyla bunları dile getiriyorum.”

 

 

“TAKIMIMIZA BİR ŞEYLER KAZANDIRALIM”

Van’ın mülki amirini ve diğer temsilcileri maça davet eden Karatenin, “Özellikle ilimizin valisi, kaymakamları, milletvekillerimiz, dernek başkanlarımızı ben her fırsatta maça davet ediyorum. Onların maça gelmeleri bizleri mutlu eder. Dolayısıyla sponsorumuz taraftarımızdır konusunda da bir düşüncemiz var. Bir SMS kampanyası başlatmayı düşünüyoruz. Onunda gerekli çalışmaları yapılıyor. Gerekli çalışmaların ardından bize en büyük desteği veren siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza da çok ihtiyaçlarımız olacak. Bizler başladığımız günden bugüne kadar belli kişilerin yanımızda ve bizlerle beraber olduğunu görüyoruz. Biz kimseye kırgın değiliz ve onlara el uzatıyoruz. Basın ayağımız burada çok önemli. SMS kampanyasını gerçekleştirebilirsek burada taraftarımıza çok büyük iş düşüyor. Katılım çoğunluk olduğu süre içinde Vanspor’un hiç kimseye ihtiyacı olmayacağı ve bu gidişatta da elimizden geleni yaparak mücadelemizi yaparak takımımıza bir şeyler kazandırmanın içerisindeyiz.” Şeklinde konuştu.

 

 

KARATEKİN: SEYYAR STORE AÇMAK İSTİYORUZ

Açmak istedikleri seyyar store (mağaza) ilgili de konuşan Karatekin, seyyar store açmak istediklerini söyledi. Karatekin şunları söyledi: “Düşüncemizde bir store açmak vardı ve biz bunu daha öncede paylaşmıştık. Fakat bazen istediğimiz şeyler oluşmayabiliyor. Seyyar store benim fikrimdi. Biz ne kadar katkı sunabilirsek, kulübümüze ne kadar katkı sundurabilirsek bizim için o kadar önemlidir. Buna ihtiyacımız da var. Şu anda onunla ilgili bir çalışma başlatamadık. Aracın temin edilmesi, giydirilmesi ve çalışmaların yapılması biraz sancılı bir süreç ama böyle bir düşüncemiz var. Önümüzdeki zamanlarda bunu hayata geçirebiliriz diye düşünüyoruz.”

 


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL

 

 
Editör: TE Bilisim