ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ - Van Organize ve Sanayi Bölgesinde üretim yapan sanayicilere bir müjde OSB Başkanı Aslan’dan geldi. Aslan Şehrivan’a yaptığı açıklamada, Vanlı sanayicilerin VEDAŞ'a her ay ödedikleri elektrik dağıtım bedelinin artık ödemeyeceklerini belirtti.

 

Van Organize ve Sanayi Bölgesinde üretim yapan sanayiciler için kolaylıklar yapılmaya devam ediliyor. Van Organize ve Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Aslan, Şehrivan’a yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesi olarak elektrik dağıtımlarının kendileri tarafından yapıldığına dikkat çekerek, “Ancak yıllardır VEDAŞ'a elektrik dağıtım bedeli ödüyorduk. Bizler yönetim olarak göreve geldikten sonra ilgili kurumlarla görüşerek bu dağıtım bedelinin alınmasının yanlış ve haksız bir uygulama olduğunu söyleyerek bunun üzerine çalıştık.” Dedi.

 

SANAYİCİLERE RAHAT NEFES ALDIRTACAK HABER

Yaptıkları çalışmalar neticesinde Şubat 2018 tarihi itibariyle organize sanayi bölgesindeki sanayici ve yatırımcılardan alınan elektrik dağıtım bedelinin ortadan kaldırıldığını kaydeden Aslan, “Bu dağıtım bedeli toplam ortalama elektrik tüketimlerin yüzde 15-20 civarındadır. Bu süreçte bizi destekleyen sanayicilerimize, yönetim kurulu üyelerimiz ve ilgili kurumlara şahsım ve yönetimim adına teşekkür ederim kararın sanayicimize ve Organize Sanayi Bölgemize hayırlı olmasını temenni ederim.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim