İpekyolu ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde eğitim gören 200 öğrenci, Yüzüncü Yıl Üniversitesini (YYÜ) ziyaret edip, hayal ettikleri fakülteleri gezdi.

 

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin'in imzaladığı işbirliği protokolü ile kentteki liselerde eğitim gören öğrenciler üniversiteyi ziyaret ederek hayalini kurdukları bölümleri yakından tanıma fırsatı buluyor. Son olarak İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 12. sınıfta eğitim gören 200 öğrenci, Okul Müdürü Zeynel Abidin Akkuş ve öğretmenleriyle YYÜ'yü ziyaret etti. İlk olarak Edebiyat Fakültesine gelen öğrenciler, fakülte dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan tarafından kapıda karşılandı.

 

 

Fakülte ve bölümler hakkında öğrencilere bilgi veren Taştan, daha sonra bölümleri gezdirerek öğrencilerin öğretim üyeleriyle bir araya gelmesini sağladı. Bölümleri ve eğitim alanlarını yakından inceleyen öğrenciler, üniversitedeki diğer fakülteleri de gezdikten sonra Rektörlük tarafından verilen yemeğe katıldı. Ardından Cengiz Andiç Kültür Merkezine geçen öğrenciler, Battal'ın söyleşisini takip etti.

 

 

Battal'a merak ettikleri konular hakkında sorular da soran öğrenciler, yaklaşık bir saatlik programın ardından servislerle okullarına geri döndü. Programa, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrüllah Yavuzer, öğretim üyeleri, okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Editör: TE Bilisim