Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile İran’ın Urumiye Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

 

YYÜ Senato Salonunda Rektör Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığında bir araya gelen iki üniversite heyeti, üniversiteler arası işbirliği protokolünü imzaladı. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Urumiye Üniversitesi ile karşılıklı işbirliği anlaşması yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek,

 

“İki büyük ülke arasında ilişkilerde üniversitelerin etkisi çok büyüktür. Yapılacak olan işbirliği protokolleri, ülkelerin de bu ilişkilerin daha sağlıklı yürümesine yol açacaktır. Dolayısıyla biz yaklaşık 7 yıl önce Urumiye Üniversitesi ile işbirliği protokolleri ile başlatmış olduğumuz bu ilişkilerimizi arttırarak devam ettirdik, ama bize göre asla yeterli değil. Bunları daha aktif ve etkin hale getirmek lazım. Kardeşlik hukuku içerisinde iki üniversitenin öğretim elemanları birbirleriyle yakınlık kurması gerekmektedir ve ortak projeler yapmaları gerekiyor. İnşallah bugün üç temel konunun icraata geçirilmesini sağlamış olacağız. Komisyonlar kurup tarihleri belirleyip süreci başlatmış olacağız. Bu protokollerin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

Urumiye Üniversitesi Rektörü Rahim Hobbenaghi ise, misafirperverlik ve konukseverliklerinden dolayı Rektör Battal’a teşekkür ederek, “Yapılacak olan protokollerle bilimsel alanda olan ilişkilerimiz siyasi anlamda da ilişkilerimizi etkileyecektir. Yabancı ülkeler arasında ilk olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile böyle bir anlaşma yapıyoruz. Yapılacak olan işbirliği, ikili ilişkilerimizi daha güçlü kılacaktır” diye konuştu. İmza töreninin ardından Rektör Battal, heyet ile deney hayvanları merkezi ve merkezi labaratuvarda incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim