Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığındaki heyet, İran'da çeşitli işbirliği projeleri imzalayarak Urmiye Üniversitesinde YYÜ'ye tahsis edilen ofisi teslim aldı.

 

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, beraberindeki YYÜ Teknokent A.Ş Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik ve Van Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Adnan Selçuk ile İran'da çeşitli ziyaretlerde bulunarak, işbirliği anlaşmaları imzaladı. Urmiye Üniversitesinde Van YYÜ'ye tahsis edilen ofisin anahtarını da alan Rektör Battal, İran ziyaretinde önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Rektör Battal, Urmiye Üniversitesi ile çeşitli alanlarda imzaladıkları ve süresi dolan protokolleri yenilediklerini de kaydetti. Urmiye Üniversitesine Van YYÜ Teknokentte ofis tahsis ettiklerini söyleyen Battal, "Urmiye Üniversitesi de bize teknokentlerinde bir ofis tahsis ettiler. Bunun karşılıklı protokollerini imzaladık ve artık bizim Urmiye'de bir ofisimiz var. Akademisyenlerimiz gidip orada çalışma yapabilirler. Ayrıca iş adamlarımızda bu ofisten faydalanabilirler, orada çalışmalarını yürütebilirler. Yine Mevlana programı çerçevesinde anlaşmalar imzaladık" şeklinde konuştu.

 

İran'da ayrıca ortak faaliyetler yapmak üzere de kararlar aldıklarının altını çizen Battal, şunları söyledi: "Daha önce devam eden Uluslararası Mevlana Sempozyumumuzu kaldığı yerden devam ettireceğiz. Haziran ayında yapmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra ortak sportif faaliyetler yapacağız, ortak projeler üzerinde durup hayata geçireceğiz. Bundan sonraki projelerimizi daha etkin faaliyetler olarak sürdürme kararı aldık. İnşallah bu iş adamlarımız arasında da bir diyaloga dönüşecek. Ayrıca çok önemli bir karar daha aldık. Birlikte İnovasyon ve Ar-Ge fuarı yapmaya karar verdik. İki ülkede de çok yetenekli bilim insanları, önemli çalışmaları olan insanlar var. Dolayısıyla bunlardan müteşekkil bir ortak fuar yapacağız. İnşallah kısa sürede yapacağız bu işleri." 

Editör: TE Bilisim