14 Mart Dünya Tıp Bayramı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın da katıldığı bir törenle kutlandı.

 

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Afrin'de şehit olan askerlere ve Van'a şehit olarak gelen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyerek yakınlarına da başsağlığı diledi. Tıp Bayramını çok önemli olduğunu ifade eden Rektör Battal, “Toplumun her kesimindeki meslek gurupları bizim için önemlidir. Ama siz sağlık çalışanları da çok önemli bir mesleği icra ediyorsunuz. Bu meslek neden önemli; çünkü siz bizim için en önemli şey olan sağlığımızı korumak, iyileştirmek için ailenizden, özel hayatınızdan çoğu zaman fedakârlık edip özverili bir şekilde mesleğinizi icra ediyorsunuz. Bundan dolayı size ne kadar teşekkür etsek azdır. İnşallah siz mezun olup iyi birer hekim olarak ülkemize faydalı ve ahlaklı bireyler olacaksınız. O yüzden birlikteliğimizin ve beraberliğimizin devam etmesi dileği ile tıp bayramınızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

YYÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer ise, Tıp camiasının ve meslektaşlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak, Tıp fakültesi olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

 

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Peyami Battal bu yıl profesörlük ve doçentlik ünvanı alan doktorlara  binişlerini giydirdi. Kutlama programına İl Milli Eğitim Müdürü  Hasan Tevke  ve çok sayıda doktor da katıldı.

Editör: TE Bilisim