Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi, Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla 100. Yıl Sahnesi açılışı yapıldı.

 

Gerçekleştirilen açılışta konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Türkiye'de önceki dönemlerde üniversitenin kurulmasıyla birlikte Fen Edebiyat Fakültesi'nin de kurulduğunu hatırlattı.

 

Rektör Battal, şöyle konuştu: "Dolayısıyla Fen Edebiyat Fakültemiz üniversitemizle aynı yaşta. Yani 35 yıllık bir Fen Edebiyat Fakültemiz var. Edebiyat Fakültemiz en eski fakültelerden bir tanesi olmakla birlikte hem altyapısı hem yapmış olduğu çalışmalarla oldukça önemli bir fakültemizdir."

 

Fakültenin çalışmalarına katıldığını belirten Battal, "Fakültemiz ciddi faaliyetler yürütüyor. Bu faaliyetler sadece üniversitemizde değil, üniversite dışında faaliyet yürütüyor. Bugünde güzel bir açılışta birlikteyiz. Ben buranın fakültemize ve üniversitemize kazandırılmasında emeği olanları tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

 

Amaçlarının öğrencileri sınıflara hapsetmek olmadığını söyleyen Battal, öğrencilerin kabiliyetlerini ortaya koyduğu alanlar oluşturdukları ifade etti. Battal, açılışı yapılan sahnede yapılacak olan etkinliklere katılacaklarını sözlerine ekledi.

 

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan ise, Van'ın düşman işgalinden kuruluşunun 100. yılında sahne açılışını yaptıklarını söyledi.

 

Edebiyat Fakültesi'nde toplamda 5 binin üzerinde öğrencinin bulunduğunu dile getiren Taştan, şöyle konuştu: "Gençler kapalı alanlarda gerçekleştirilen konferanslardan sıkılıyor. Ancak burada açılışını yaptığımız bu sahnede yapılacak bu tür etkinliklerde gençler sıkılmayacak. Bu sahnede Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri öğrenciler başta olmak üzere kim konuşmak isterse, konferans vermek isterse, kim şiir okumak isterse bu sahne sizin için her zaman açık olacaktır. Yine merkezdeki kurumlarımız ve faaliyet yürütmek, bilgi vermek, konferans düzenlemek isteyen insanlar burayı rahatlıkla kullanabilecek."

 

Taştan, haftanın 3 günü açık olacak olan salonun 11.30 ile 13.00 saatleri arasında hizmet vereceğini sözlerine ekledi. Salon açılışının ardından kitap tanıtım kokteyli düzenlendi. Birçok kitap yazarın kitaplarını tanıtmasının ardından, katılımcı ve programı düzenleyenlere plaket verildi.

 

Programa, İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Kurmay Albay Türker Cice, kurum kuruluş müdürleri ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

Editör: TE Bilisim