TSK'dan yapılan açıklamada, Van'ın Çaldıran ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde devam eden operasyonlarda 4 asker ve 1 güvenlik korucusu şehit oldu. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

 

TSK: Hakkari’de 1 asker şehit oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkâri Şemdinli’de güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 askerin şehit düştüğünü, 1 PKK'lının  ise ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.

 

TSK, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Koçtepe bölgesinde 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarınca icra edilen operasyon esnasında  çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu bildirdi. Çatışma esnasında silahlı bir PKK'lının da ölü olarak ele geçirildiği belirtildi. Bölgede operasyonun devam ettiği açıklandı.  

 

TSK: Van’da 3 asker ile 1 güvenlik korucusu şehit oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Van Çaldıran’da PKK'lılar tarafından karayolunun kesilerek 3 tırın yakılması olayını müteakip bölgede arama-tarama faaliyetleri icra eden güvenlik unsurları ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 3 asker ve 1 güvenlik korucusunun şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını açıkladı.

 

TSK, Van’ın Çaldıran ilçesi Gülizar Mahallesi kırsalında PKK'lılar  tarafından karayolunun kesilerek 3 tırın yakılması olayını müteakip bölgede arama-tarama faaliyetleri icra eden güvenlik unsurları ile PKK'lılar arasında çatışma meydana geldiğini açıkladı. Çıkan çatışmada 3 asker ve 1 güvenlik korucusunun şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı belirtildi. 

Editör: TE Bilisim