Yüzbinlerce Vanlı’nın yaşadığı İstanbul’da geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen seçim ile Van Vakfı’nın yeni yönetimi de belirlendi. Kıran kırana geçen seçimde iki dönemdir başkanlık yapan isim Müjdat Çelik, başkanlık koltuğunu Nizamettin Ağar’a bırakırken, Ağar güçlü bir yönetim ile İstanbul’daki Vanlıların temsilciliği görevini üstlenmiş oldu. Seçim bildirgesinde önemli konuları kamuoyu ile paylaşan ve Van’ın sorun ve sıkıntıları ile daha ilgili bir vakıf iddiasında bulunan Ağar ve ekibi ilk sözlerini tutarak Van’ın yolunu tuttu. Daha önce de seçilmeleri halinde ilk toplantıyı Van’da yapacakları sözünü veren Ağar ve yönetimi, ilk yönetim kurulu toplantısını yapmak üzere 10 Ocak Salı günü Van’a gelecek. Van için büyük hedefleri olan Van Vakfı, kentin güçlü lobisi olma yolunda ilk toplantıyı yapmak üzere Van’a gelmeye hazırlanırken toplantı öncesi yeni başkan Ağar ve yönetim kurulunun güçlü isimlerinden Bedrettin Gökçenay ve Yönetim Kurulu Üyesi Şule Gökırmak Şehrivan’a özel açıklamalarda bulundu. Yönetim kentin önemli konularının takipçisi olacaklarının sözünü verdi.

 

Geçtiğimiz haftalarda yapılan seçimi Yeni Oluşum grubu ile kazanan Van Kültür ve Dayanışma Vakfı yönetim kurulu 10 Ocak’ta Van’a geliyor. İlk toplantıyı Van’da yapıp görev dağılımını Van’da yapacak olan Vakıf yönetim kurulu kentte de çeşitli görüşmeler ve değerlendirmeler yapacak. Van çıkarması öncesinde Şehrivan’a konuşan başkan Ağar ve başkan yardımcısı Gökçenay, vakıf seçimlerini ve yol haritasını gazeteniz aracılığı ile paylaştı. Şehrivan’a yaptığı değerlendirmede ilk olarak seçimi değerlendiren Van Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Ağar, “Öncelikle seçime dair konuşmak gerekirse... Belki de bugüne kadar en güzel seçimi yaptık. Vali, milletvekilleri, Van’ın STK’ları seçime katıldılar. 20 kişinin otelde yaptığı bir kongreyi biz bin kişi ile yaptık. Sonunda da hemşerilerimizin teveccühünü alarak onların temsiliyeti ile görevlendirildik. Bundan sonra yükümüz ve sorumluluğumuz ağır.”

 

 

İLK ÖNEMLİ GÖREV GÜÇLÜ BİR VAN LOBİSİ!

Ağar, önemli isimlerle Van’ın temsiliyeti, Van’ın konuşulması noktasında her kapıyı çalacaklarını belirterek: “Biz Van Vakfı olarak adımızı aldığımız Van’ın temsiliyeti için çok çalışacağız. Seçim öncesi de paylaştığımız gibi şu ana kadar eksik kalan Van Lobisi’nin oluşturulmasında rol alacağız. Van ismine layık olup Van’ın sorunlarının Ankara’ya ve diğer tüm ilgili isimlere aktarılması noktasında önemli bir kapsam ile çalışacağız. Çok kıymetli isimler ve birbirinden önemli yönetim kurulu üyelerimizle beraberiz. Mesela Bedrettin Gökçenay gibi isimlerin desteğini alarak, cumhurbaşkanına, başbakana ve bakanlarımıza giderek Van Vakfımızın en iyi şekilde devlet imkânlarından faydalanmasını sağlayacağız. Üniversite rektörümüzde de buradaydı. Üniversite ile de çeşitli bağlantılar kuracağız. İşi ekonomi ve sosyal boyut olmak üzere 2 boyutta ele alacağız. Gerek İstanbul, gerek Ankara’da gerekse de Van’da kentin sorunlarını kentine dert eden tüm kesimler ile bir araya gelip Van’ın konuşulmasının önünü açacağız.” Dedi.

 

 

GÜÇLÜ BİR TEMSİLİYET İÇİN ÇALIŞACAĞIZ...

Ağar, değerlendirmesinde Van’ın önemli konularında güçlü bir temsiliyetin önemli sıkıntıları çözeceğine işaret ederek: “Van kadim bir kent. Van’ın geçmiş ile bağları binlerce yıla dayanan bir kent. Van’ın hala Van olması ciddi anlamlar barındırıyor. Böyle büyük bir kent Van’ın şu an çok daha büyük projeler, yatırımlar ile konuşulması gerekiyordu. Şu an eksik konulara baktığımızda haliyle üzüntü duyuyoruz. Ama Van gibi bir kentin çok daha güzel hizmetlerle ve işlerle anılması işten bile değil. Bunun için de güçlü bir Temsiliyet gerekiyor. Biz Van’dan çıkan tüm taleplerin, tüm seslerin temsilciliğini, Ankara’ya iletilmesi noktasında aracılığını üstleneceğiz. En güçlü temsiliyetleri sağlayıp inşallah bir çok konuda önemli girişimler yapacağız.” Dedi.

 

 

GÖKÇENAY: İLK TOPLANTI VAN’DA ÇÜNKÜ...

Yönetim kurulu başkan yardımcısı Bedrettin Gökçenay ise Van’da yapılacak olan ilk toplantı ile ilgili değerlendirmelerini paylaşırken: “Biz ilk toplantıyı Van’da niye yapıyoruz? Biz vakfın kimliğini öncelikle kurumsal hale getireceğiz. Bu kurumsallık da Van temelinde şekillenecek. Kurumsal yapımız için ilk olarak Van’dan başlamamız gerekiyor. Çünkü odağımız Van. Van Vakfı adıyla İstanbul’da güçlü bir temsilci olmakla birlikte Van’ın da temsilcisi olma gibi özel bir görevimiz var.”

 

 

“VAN’A KATKISI OLAN HERKES O LİSTEDE!”

Gökçenay, vakıf yönetimi olarak bir vizyon çerçevesinde bir mücadele ile birlikte önemli bir istişare heyeti ile çalışacaklarına da değinirken: “Biz Van’a emeği geçenlere için bir istişare kurulu kurduk. Nizamettin beyin listesinin dışında istişare kurulu tarafından kurulan listeyi birleştirdik. Bu anlamda Van’a için çalışması olacak, Van’a katkısı olacak herkesi bu liseye dâhil ettik. Bunu Van için yapıyoruz. Nizamettin yapacağı işlerde sıfırdan başlıyoruz. Bunu açık bir şekilde söyleyeyim.” Dedi.

 

 

ZEHRA ÜNİVERSİTESİ İÇİN HAREKETE GEÇİYORLAR!

Öte yandan İstanbul’da yapacakları önemli görüşmelerle birlikte Van’da güzel kampanyalar hayata geçireceklerini belirten Gökçenay, Zehra Üniversitesi ile ilgili girişimler yapacaklarını belirtti. “İstanbul’da ilk etapta yapacağımız işler. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray başkanları, birkaç işadamı ile görüşeceğiz. Köy okullarımız okuyan çocuklarımız için yardım çalışması yapacağız. Bu yardımlarda Kızılay, Üniversite ve Valilik nezdinde yapılacak. Biz burada reklam olarak getirip 3 garibanı güldürmeyeceğiz. Reklam bu işi yapmayacağız. Bir vakıf üniversitesinden bahsediliyordu. Sizin de bildiğiniz gibi bir Zehra Üniversitesi meselesi var. Biz bu konuda yetkili isimler ile bir ara gelecek ve bu üniversitenin hayata geçirilip geçirilmeyeceğini soracağız. Eğer ki hayata geçirilmeyecekse biz Van Vakfı Üniversite’nin Cumhurbaşkanımızdan talep ederek hayata geçireceğiz. Geçmişteki başkanının vermiş olduğu sözlerle birlikte biz kendimize göre yaptığımız eklemelerle birlikte bu sözleri hayata geçireceğiz.”

 

 

VAN VAKFI NELER YAPACAK?

Gökçenay, yol haritası ile ilgili şunları paylaştı: “Biz ne olursa olsun bütün Vanlı işadamlarını bir konsepte toplayacağız. Van Vakfı portföyünü genişleteceğiz. Peki Nasıl genişletecek? Biz sadece Vanlıyı vakfa üye yapmayacağız. Doğuya ve Van’a gönlü olan siyasetçi, işadamları ve diğer insanları vâkıfa üye edeceğiz. Etmemiz de gerekiyor. Onlardan para toplayacağız. Van vakfımızın bir yeri yok. Kurumsal demek ilk olarak bir yerinin olması demektir. O yüzden önceliklerden biri de kurumsal bir yerleşke sahibi olmak. Bunu başaracağız. İstanbul’da bütün üniversitelerde yer alan Vanlı öğrenciler ile bir araya geleceğiz. Öğrencilerin staj ve çalışma hayatına yön vermek için bu çalışmayı yapacağız. Yeni üyeleri vâkıfa kaydedeceğiz. Netice itibariyle bir heyecan getirme niyetindeyiz. Nizamettin Bey de söyledi. Daha önce ki seçimler çok sönük geçiyordu. Şimdi ise bir heyecan getirdik. Bu heyecanla da Van için elimizden geleni yapacağız. Faaliyetlerimiz, sosyal aktivitelerimiz, Van’ın tanıtacak programlarımız olacak. Birçok ulusal kanal ile görüştük. Van’da ve bölge de terörün bitmesi için Van’ın çok iyi bir şekilde tanıtılması gerekiyor. Biz de bunun için çalışmalar yapacağız.”


ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ

 

Editör: TE Bilisim