Van türkülerinin şehirden görüntüler eşliğinde seslendirildiği “Bizim Eller Van Türküleri” klibinin gala gecesi yapıldı. 


Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve türkü severlerin yoğun ilgi gösterdiği gala gecesinde ilk olarak "Bizim Eller Van Türküleri" klibinin hazırlanmasında emeği geçen sanatçılar, gecenin sunumunu yapan YYÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Yükrük tarafından sahneye davet edildi. Yöresel kıyafetleriyle sahne alan Vanlı sanatçılar, salonu dolduranlara birbirinden güzel 10 Van türküsü eşliğinde keyifli dakikalar yaşattı.
Türkü ziyafetinin ardından “Bizim Eller Van Türküleri” klibinin ilk gösterimi Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluştu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ’un proje sorumlusu olduğu klibin koordinatörlüğünü M. Murat Oto, genel yönetmenliğini ise Cahit Engin üstlendi.


“Bizim Eller Van Türküleri” klibinde yedi ayrı Van türküsü, 85 Vanlı sanatçı tarafından seslendirilirken, klipte Van’ın 83 ayrı noktasından doğal ve tarihi güzelliklere ait görüntülere de yer verildi. Gala gecesinde konuşan Vali İbrahim Taşyapan, bu projenin bir kültürel tanıtım projesi olduğunu belirterek, klipte Van türkülerine yer verilmesinin yanında, Vanlıların bile ilk kez gördüğü yerlere gidildiğini söyledi. Klibin hazırlanmasında ve Van’ın tanıtımına katkı sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Taşyapan, “İnternet ve sosyal medya aracılığıyla bu klip milyonlarca kişinin cep telefonuna, bilgisayarlarına ulaşabilecektir. Dolayısıyla bu klip, Van’ımızın en güzel tanıtım çalışmalarından biri olacaktır. Gerçekten çok güzel hazırlanmış bir çalışma. İnşallah bu gibi çalışmalar daha da çoğalacak. Van’ımız ve güzellikleri hem ülkemizin, hem de dünyanın gözü önüne getirilecek” dedi.


Gecenin sonunda Vali İbrahim Taşyapan ve diğer protokol üyeleri, klibin hazırlanmasında emeği geçen sanatçılara teşekkür belgesi vererek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Geceye YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Vali Yardımcısı Önder Can, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim