VAN HABER - Dünyanın en büyük sosyal medya sitelerinden birisi olan twitter üzerinden #VanDeyinceAklıma hashtag'i ile başlatılan kampanya çığ gibi büyüdü.

Geçtiğimiz günlerde başlatılan #VanDeyinceAklıma ile başlayan kampanya ile Van Türkiye'nin en çok konuşulan konularından birisi haline geldi. İlk olarak 2013 yılında oluşturulan kampanya Vanlıların desteği ile bir kez daha Top Trend (En Çok konuşulan) başlık oldu. Kullanıcıların #VanDeyinceAklıma ibaresinden sonra Van'a dair mesajlarını paylaştığı kampanyaya destek çığ gibi büyürken Van dün gece Twitter'da Türkiye'nin 1 numaralı gündemi haline geldi.

 

KİMİ GÜZELLİKLERİ YAZDI KİMİ SORUNLARI

Van'ın tarihinin, güzelliklerinin, simge olmuş isimlerinin, kültürünün, marka olmuş isimlerinin ve daha nice konuların paylaşıldığı kampanyada hem kent adına önemli değerler bir kez daha hatırlanmış olurken, Vanlılar ve yolu Van'dan geçenlerin Van'a dair yazdıkları güzellikler oluşturdu. Sosyal medya kullanıcılarının da gözünü Van'a çevirmesine neden olan kampanya ile Van'ın güzellikleri bir kez daha kullanıcıların dikkatini çekmiş oldu. Öte yandan milyonlarca kişiye ulaşan kampanyada Van'ın mevcut sorunları da dillendirildi. Kentin içinde bulunduğu duruma dair mesajlarında paylaşıldığı etiket ile çözüm bekleyen konular da dillendirildi. Milyonlarca kez bahsedilen #VanDeyinceAklıma başlığı altında kullanıcıların birbirinden ilginç mesajlar paylaşıldı. (Kaynak: Şehrivan Haber)

 

İŞTE O MESAJLARDAN BAZILARI:

#VanDeyinceAklıma
van kahvalatısı gelir, van kahvaltısı deyince @bakhelebak yusuf konak gelir.. pic.twitter.com/WsPkzzSx6d

— Nihat Hoca (@vanlinihathoca) 3 Temmuz 2016

#VanDeyinceAklıma 70lerde iskelede bekleyen feribotun güvertesinden denize atlayan gençler gelir ( ben cesaret edememiştim)

— Vahdettin İnce (@vahdettinince) 3 Temmuz 2016

#VanDeyinceAklıma Türkiye'nin en büyük açık hava müzesi geliyor.

— Feridun Irak (@Feridun_IRAK) 2 Temmuz 2016

#vandeyinceaklıma şoratan ,eloş, iso, ato gelir

— YavuzKaraman (@KaramanYavuz) 2 Temmuz 2016

 

#VanDeyinceAklıma her evin önünde Leylak ağacı, Mayıs'ın iğde kokuları, üzüm bağları, ahşap çerçeveli penceredeki cam güzeli çiçekler gelir.

— Necdet Takva (@NecdetTakva) 2 Temmuz 2016

 

#VanDeyinceAklıma
Masmavi denizi,Renkli gözlü kedisi, Muhteşem adası,kilisesi,Otlu peyniri, Van balığı,Eşsiz günbatımı
Güzel insanlar gelir.

— Burhan İnan (@burhanvan) 2 Temmuz 2016

 

#VanDeyinceAklıma " başım gözüm üstüne" geliyor

— Yunus Emre Aykaç (@YunusEmreAykac) 2 Temmuz 2016

 

#VanDeyinceAklima Çocukken mahalede top oynayıp terleyince hiç tanımadığımız kapıya gidip  teyzelerin anne sefkatiyle su içermesi geliyor

— Süleyman GÜLER (@GulerSuleyman65) 2 Temmuz 2016

 

#VanDeyinceAklıma kışın ekmek pişirildikten sonra ısınmak için tandırda ayaklarımızı sarkıttığımız günler gelir.

— muratclgn (@muratclgn_van) 3 Temmuz 2016

 

Van denızının sesi geli yav #VanDeyinceAklıma

Editör: TE Bilisim