Ramazan Bayramı öncesi kentte İranlı turist yoğunluğu başlarken, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) Başkanı Necdet Takva, Van’ın İranlı turistler için önemli bir şehir olduğunu, bunun korunması ve sürdürülebilmesi için tüm kent yaşayanlarının ortak çaba içerisinde olması gerektiğini ifade etti.

 

“FİYAT KONUSUNDA DUYARLILIK GÖSTERİN!”

Takva, Bayram tatili nedeniyle kentte bulunan İranlıların alışveriş yapmak, eğlenmek ve kenti tanımak için caddeleri doldurduğunu belirterek, “Caddelerde yerel halk ile birlikte İranlı vatandaşları görüyoruz. Kentimiz depremden sonra yoğun bir İranlı turist ziyaretine uğradı. Artık bu duruma alışmalı, kentimizi bu yönde geliştirmeliyiz. Bu kent için İranlılar çok önemlidir. Bunun bilinciyle hareket etmeliyiz. Esnaf ve tüccarımız bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelidir. Uygun fiyat ve kalite konusunda gerekli duyarlılığı göstermeliyiz. Ayrıca Farklı bir ülkede oldukları için rahat hareket eden İranlı turistlere hoşgörülü ve iyi ev sahipliği yapmalıyız. Onlar esnaf ve tüccarımız için velinimettir. Bu durumu en iyi şekilde korumalıyız.” Şeklinde konuştu.

 

TAKVA: UYGUN FİYAT DÖNEMİNE GEÇİLMELİ

Takva, İranlıların yoğun şekilde alışveriş yaptığına tanıklık ettiğini ve bu konuda esnafın gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini belirterek, esnafın uygun fiyat dönemine geçmesini beklediğini, yüksek fiyat uygulamasının kente hiçbir fayda getirmeyeceğini kaydetti. 

Özellikle yaz sezonu ile birlikte kenti ziyaret eden misafirlerin hem alışveriş hem de bayram tatili için geldiklerini dile getiren Takva, “Buraya gelen İranlılar Van'ın turizm elçileri olacaktır. Böylece sürdürülebilir bir turizm potansiyelinin ortaya çıkacağına inanıyorum. Tüccar ve esnafa bu konuda çok önemli görevler düşüyor. İranlıların uzun tatil süresince Van'da kalmalarını sağlayacak altyapı çalışmalarını güçlendirmemiz lazım. Buraya gelen insanların güzel duygularla ayrılmalarını sağlamak gerekir.” İfadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim