Van'da üniversite öğrencileri ve Gençlik Merkezi gönüllüleri, Çaldıran ilçesinin İran sınırındaki okullarda eğitim gören öğrencileri ziyaret ederek hazırladıkları hediye paketlerini verdi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde başlattığı "Gençlerin İyilik Ağacı Projesi" kapsamında üniversite öğrencileri ile İpekyolu Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllüleri, dün ilçeye 50 kilometre mesafede sınırdaki Akbaşak ve Çayır İlköğretim okullarını ziyaret etti.

 

Üniversite öğrencileri ve gençler, burada çocuklarla yakından ilgilenerek hediye paketleri dağıttı, yazdıkları mektupları verdi.

 

İpekyolu İlçesi Gençlik Merkezi Sorumlusu Seda Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Köylerde Kardeşlik Buluşuyor" etkinliği kapsamında minik öğrencilerle bir araya geldiklerini söyledi.

 

Etkinliklerini kardeşlik şuuru içinde gerçekleştirdiklerini anlatan Akyürek, şunları dile getirdi:

 

"Amacımız minik öğrencilerin kalplerine ulaşmak. Onlarla sohbet ettik ve okumaları yönünde telkinde bulunduk. Öğrencilerin yüzlerindeki o parıltı bizleri çok mutlu ediyor. En ücra köşedeki öğrencilerle bir araya gelmek bizim için çok güzel oldu. Sadece bizim açımızdan değil minik kardeşlerimiz açısından da değişiklik oldu."

 

Üniversite öğrencilerinden Filiz Yumak da projede yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

 

Yumak, "Minik kardeşlerimizin gözlerindeki pırıltıyı görünce mutluluğum bin kat arttı. Sürekli iyilik yapmak, buna vesile olmak çok farklı bir şey. Kardeş olmak için kan bağına ihtiyacınız yok. Bütün çocuklar kardeşlerimiz ve burada bulunmaktan çok mutluyum." dedi.

 

Daha sonra minik öğrenciler için pasta kesildi, şarkı ve türküler seslendirildi.

 

İlkokul öğrencileri ziyaret duydukları memnuniyeti ifade etti.

Editör: TE Bilisim