ŞEHRIVAN GÜNCEL - Ömer Faruk TOKTAŞ: Uzun bir süre boyunca Vanlıların dört gözle beklediği halk plajı açılışı Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.


Halkın büyük ilgisiyle karşılanan açılışa Vali Zorluoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Il Müdürü Nevzat İnanç gibi isimler katıldı.


“VAN BUNU HAK EDİYOR”


Van’ın apayrı bir tabiata ve güzelliğe sahip olduğunu belirten Zorluoğlu yaptığı açıklamalarda “Devletimizin sunduğu imkanları Van için planladığımız her proje için sonuna kadar kullanacağız. Van halkına geçmişten bugüne kadar sunulan tüm vaatleri hayata geçirmek için buradayız. Van bunu hak ediyor. Bugün açılışını yaptığımız bu halk plajının tüm şehre hayırlı olmasını diliyor, yapımında emeği geçen çalışanlara teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.


TEK ŞERİTLİ YOL DÜŞÜNDÜRDÜ


Edremit yolu üzerinden Dilkaya Mahallesi içerisine ayrılan yolun tek aracın geçebileceği bir genişliğe sahip olması açılışa giden vatandaşları düşündürdü. Ziyaretçiler yol üzerinde seyir halindeyken karşı taraftan bir araç gelmesi durumunda iki araçtan birinin geri geri giderek yol vermesi gerekti. Buda gidiş yolunda bir araç trafiğine neden oldu. Yolun bu denli dar olmasına ilişkin gereken düzenlemelerin yapılmasını isteyen vatandaşlar plaj için ayriyeten teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim