Son günlerde ardı ardına yaşanan olaylar bölgede güvenliğin üst düzeye çıkmasına neden olurken ardı ardına gelen özel güvenlik bölgelerine Van da eklendi. Çatışmaların her gün biraz daha şiddetlendiği bölgede Valilik talimatıyla flaş bir karar alındı.

 

Çözüm sürecinin sona ermesiyle yeniden başlayan çatışmalı süreç aralıksız sürerken bölgedeki gelişmelerin ardından olağanüstü hal tedbirleri alınmaya devam ediyor. Her gün yeni eylemin gerçekleştiği bölgede kent Valilikleri bazı merkezlerde tedbirleri üst seviyeye çıkarırken flaş bir karar da Van ile ilgili verildi.

 

VAN DA ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ KAPSAMINA ALINDI!

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada Van’da bir bölgenin de özel güvenlik bölgesi kapsamına alındığı belirtilirken açıklamada şu ifadelere yer verildi, “İlimiz Çaldıran İlçesi sınırları içerisinde yer alan Tendürek Dağı bölgesinde son günlerde artan terör olayları nedeniyle icra edilecek olan operasyonlarda vatandaşlarımızın zarar görmemesi için 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince 15-29 Ağustos 2015 günleri arasında 15 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; ilgili mevzuat çerçevesinde Valiliğimizce her türlü tedbir alınmaktadır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Editör: TE Bilisim