Pazar günü yeni bir yol haritası hazırlamak üzere toplanacak olan HDP yönetimi içindeki sorunlar yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Azadi Hareketi’nden Van Milletvekili Adem Geveri, ‘Partinin yönetim organlarını gelişmeler karşısında eksik kalmakla’ suçladı. Demirtaş'tan parti yönetimine kadar bir çok konuyu değerlendiren, son dönemlerde rahatlızlık yaratan konuların başında gelen LGBTİ'ye vurgu yapan ve HDP'nin partideki durumunu konuşan Geveri, BasHaber'e şu açıklamalarda bulundu:

 

DEMİRTAŞ YAPICI AMA...

İttifak olarak HDP’nin bazı politikalarına şerh koyduklarını söyleyen HDP Van Milletvekili Adem Geveri, partisini ‘bu şiddet sarmalına karşı duruşumuz daha erken olabilirdi ya da daha kitlesel olabilirdi’ diye eleştirerek şunları söyledi: "HDP’nin politikalarına Kürd hareketinin de eleştirileri vardır. Bu eleştirilere biz de katılıyoruz. Dayanışmaya daha açık, uzlaşıya daha açık bir siyaset gütmek daha mümkün olurdu. Bu konuda Sayın Demirtaş’ın çok yapıcı bir duruşu vardır. Ama maalesef yönetim organları bu noktada eksik kaldı."

 

"LGBTİ MESELESİ RAHATSIZLIKLARA SEBEBİYET VERDİ"

‘7 Haziran sonrası Hükümet’in kurulma aşamasında koalisyon görüşmelerinde biraz daha yapıcı ve belirgin rol alabilirdi’ diyen Geveri parti içindeki diğer sorunları da şöyle ifade etti: "HDP'deki bazı arkadaşların, toplumsal konularda özelliklede dindar çevrelerin rahatsızlığına tepkisine sebep olan bazı çıkışları oldu. Biz de bundan rahatsızlık duyduk. Özellikle LGBTİ meselesi kimi zaman kimi dindar çevrelere karşı DBP HDP'den bazı arkadaşların çıkışları yaklaşımları dindar camiada rahatsızlıklara sebebiyet verdi. Bu noktada biz baştan itibaren zaten endişelerimizi eleştiri ve kaygılarımızı dile getirdik."

 

 

"HDP BAZI NOKTALARDA BAŞARILI OLAMADI"

HDP'nin başarısız olduğu konularda eleştirilerini yönelten Geveri, artık mecliste kalıp kalmama konusunun tartışılmaya başlandığını belirterek: "HDP bazı noktalarda başarılı olamadı. Şimdi de devletin ağırlık baskıları altında siyaset yapmaya çalışmakta ve bu noktada da artık siyasal demokratik zemini yitirme noktasına geldik" dedi. Geveri, artık HDP’nin şu anki sıkıntılarından öte siyasette kalıp kalmamasını tartıştıklarını dile getirererek şöyle konuştu: “En azından kendi adıma bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Şu an ki tıkanmış fiilen işletilemez hale getirilen Parlamento’da kalmanın bir anlamı var mı yok mu doğrusu kendim ve hareketim adına bunu değerlendirmeye almış durumdayız."

 

"ANKARA'DA KALMAMIZIN BİR ANLAMI KALMADI"

HDP yönetimiyle istişare ederek bu kararı nihayetlendireceklerini söyleyen Geveri şu anda içinde yaşadıkları trajik halin ve devletin sivil siyasete yönelik baskıcı uygulamalarının kendilerini böyle bir karar almaya yöneltebileceğini söyleyerek şunları aktarıyor: “Biz demokrasiye inandığımız halde Kürdlerin meşru hak ve hukuklarının özgürlüklerinin ayaklar altına alındığı bir Türkiye’de bizim Parlamento’da, Ankara’da siyaset yapmamız son derece riskli ve aynı zamanda tartışmaya açık bir konu. Bence orada olmamızın bir anlamı kalmadı.“ (BasHaber)

 

 

 

Editör: TE Bilisim