Van merkezli 3 ilde düzenlenen DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan 23 şüpheliden 7’si “DEAŞ terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Van İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifresine yönelik olarak yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. MİT ve il Emniyeti tarafından yapıpşan ortak çalışma kapsamında 28 Aralık 2017 günü DEAŞ terör örgütünün Suriye–Irak çatışma bölgeleriyle bağlantılı şahıslara yönelik olarak Van merkezli Diyarbakır ve Mardin illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda Van’da 13, Diyarbakır’da 9 ve Mardin’de de 1 kişi olmak üzere toplam 23 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şahısların ikamet, iş yeri ve üst aramalarında çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmişti.

 

7 KİŞİ TUTUKLANDI

 

Gözaltında bulunan şüpheliler 10 Ocak 2018 günü haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte sevk edildikleri adli makamlarca 16’sı adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, 7 kişi ise tutuklandı.

 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Terör Örgütleri ile mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır.” Denildi.

 

 

Editör: TE Bilisim