Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sanem Şehribanoğlu tarafından hazırlanan ve bir çok akademisyenin de yer aldığı proje ile Van şehrinin kimliği ve markası tartışılacak.

'Van Şehrinde Yaşayanların Van Markasınave Kimliğine Bakış Açıları' başlığı ile düzenlenecek olan panel 15 Mart 2017 Çarşamba günü saat 09.30'da gerçekleşecek. Van TSO'da düzenlenecek olan Panel'e Van TSO başkanı Necdet Takva, Prof.Dr. Reha SAYDAN, Doç.Dr. Faruk ALAEDDİNOĞLU, Doç.Dr. Menaf TURAN isimleri panelist olarak katılım sağlayacak.

 

PANEL'DE NE KONUŞULACAK?

Van'ın kentleşme ve imaj konusunda irdeleneceği toplantı ile ilgili kamuoyuna bir bilginedrimye yapan proje sahibi Şehribanoğlu, yapılacak olan panel öncesi şu bilgileri paylaşarak, vatandaşı panele davet etti: "Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenen “Van Şehrinin Marka Kimliği ve Marka İmajının Belirlenmesi”  başlıklı proje ile şehrin markasının temel iki öğesi olan şehrin marka imajı ve marka kimliğinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Proje kapsamında şehirde yaşayanların Van’ın imajı ve kimliğine ilişkin algıları değerlendirilerek “şehrin markasının ne olması gerektiği” yönünde görüşleri ele alınmıştır. Bu projenin sonuçlarının ortaya konarak tartışılacağı panelde marka, marka kimliği, marka imajı kavramları ele alınarak marka kent nedir? Marka kent olmanın sosyo-ekonomik etkileri nedir? Van Marka kent olabilir mi sorularına cevap aranacaktır. Panelimize değerli katılımlarınız ve katkılılarınız için tüm Vanlılar ve kendini Van’lı hissedenler davetlidir."

Editör: TE Bilisim