ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL / ÖZEL - 55 yıl önce kurulan ve tüm yatırımı Van’a yapan İkizler Lahmacun, 100’ün üzerinde çalışanı ile Van’a hizmet veriyor. İşine olan bağlılığıyla yatırımcılara örnek olan İkizler Lahmacun Yetkilisi Tamer Uruk, 55 yıllık geçmişi Şehrivan’a anlattı...

 

1962 yılında Van’da iki sıkı dostun ‘İkizler’ olarak hitap etmesiyle başlayan ve ‘İkiz’ kızların olmasıyla devam eden İkizler Lahmacun serüveni gün geçtikçe büyüyor... Tüm sermayesini Van’a harcayan ve Van’da yatırım yapan İkizler Lahmacunu, 55 yıl önce iki sıkı dostun kurdu. İkizler Lahmacun bugün ise 100’ü aşkın çalışanı ile büyük bir aile olmuş durumda... İlk kuruluşunda bugüne gelişini Şehrivan Gazetesine anlatan İkizler Lahmacun Yetkilisi Tamer Uruk, işine olan bağımlılığı ve işini severek yapması diğer yatırımcılara örnek oluyor. Van’da yaptıkları yatırımı, sağladıkları istihdamı gazetemize anlatan Uruk, 55 yıllık geçmişi ilk adımını anlattı...

 

 

‘İKİZLER’ İSMİ YAŞANMIŞ HİKÂYEDEN GELİYOR

Gazeteniz Şehrivan’a konuşan İkizler Lahmacun Yetkilisi Tamer Uruk ilk olarak şunları söyledi: “Benim babam ile bir arkadaşı çocuklarında çok sıkı iki dostlarmış. Her şeylerini beraber yaparlarmış ve hiç ayrılmazlarmış. Mahalleliler ve Vanlılarda babam ve arkadaşı bu kadar sıkı dost olduğu için onlara ikizler dermiş. Benim babam 9 yaşında fırıncı İbrahim diye bir adamın yanında sıkı dostu ile birlikte işe giriyor. Yerleri süpürüyor diğer el ayak işlerine bakıyor ta ki ustabaşı olana kadar. Fırıncı İbrahim’in kızı ile evleniyor. (Annem ile evleniyor) 1962 yılında rahmetli babam dedemin yanından ayrılıyor kendine yeni bir fırın açıyor. Bizim fırıncılık mesleğimiz deden gelen bir gelenektir. Fırıncı İbrahim Talay’den gelen bir mesleğe sahibiz.”

 

 

“TARİH 2000 YILLARINDA TEKERRÜR ETTİ”

Babasının başından geçen hikayenin yıllar sonra tekerrür ettiğini ifade eden Uruk, “Tabi yaşanmış olan olaylar bir zaman sonra da tekerrür etti. Benim babam annem ile evlendiğinde fırıncının (dedemin) kızı ile evlenirken, gel zaman git zaman bizde de çalışan fırıncı arkadaşım, işyerinde yönetici olan kız kardeşim ile evlendi. Fırıncı kardeşimizde eniştemiz oldu. Daha önce babamın yaşamış olduğu olayı bu kez de yanımızda çalışan bir kardeşimizin başından geçmiş oldu. 1974 tarihinde ise babamın iki kızı olmuş (ablalarım) bunlarda ikiz olmuşlar. Babam ile sıkı dostunun Van’da ikizler olarak çağırılması, bir zaman sonra babamın ikiz kızları olmasının ardından babam fırının ismini İkizler yapmış.” Dedi.

 

 

100 ÜZERİNDE ÇALIŞANIYLA BÜYÜK AİLE OLDU

55 yıl önce İkizler Lahmacun olarak Van’da hizmet verilmeye başlandığını dile getiren Uruk şöyle devam etti: “O yıllardan bu zaman kadar gelen İkizler ismini bizde elimizden geldikçe yaşatmaya çalışıyoruz. Bir zamanlar dedem, babam ve can dostu olan arkadaşı ile hizmet veren fırın şimdilerde ise büyük bir aile ile yoluna devam ediyor. Şu anda Van’da 3 ayrı nokta İkizler ve Mado markası adı altında insanlarımıza hizmet veriyoruz. İkizler Lahmacun ve Mado markası altında şu anda Van’da 100 üzerinde insanımızı istihdam ediyor. 55 yıl önce temelleri atılan İkizleri bizde elimizden geldikçe ileriye taşıyacağız.”

 

 

URUK: EN BÜYÜK AMACIMIZ HİZMET

Van’da İkizler ile Mado olarak 3 şube de hizmet verdiklerini ifade eden Uruk, hemen her yıl yeni dekorasyon ile vatandaşa hizmet verdiklerini söyledi.

 

 

Uruk, “Babam ve dostu 55 yıl önce İkizler Lahmacunu kurduktan sonra tüm yatırımını Van’a yaptı. Biz İkizler Lahmacun olarak tüm yatırımımız Van’a yapıyoruz. İlk olarak 1 tane ile başlayan İkizler şimdiler ise Van AVM’de ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde hizmet veriyor. İkizler olarak elimizden gelenin en iyisi ile insanlarımıza hizmet veriyoruz. Ben her yıl bu yerlerim için çok sayıda harcama yapıyorum. Şehir merkezinde olan yerim için bu sene 3 ay kapalı kaldım ve yeni bir dekorasyon yaptım. Bunu da insanlarımız için yapıyoruz. Yurt içi, yurt dışında yapmış olduğumuz özel tasarımlar ve diğer malzemeleri dekorasyonumuzda kullanıyoruz. Bunu da insanlarımıza daha iyi hizmet vermek için yapıyoruz.” İfade etti.

 

 

“İŞİMİ ÇOK SEVEREK YAPIYORUM”

İşini severek yaptığını ifade eden Uruk şöyle devam etti: “İşimi çok severek ve en güzel şekliyle yapmayı ve yapılmasını isterim. Benim yanımda çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma da bunu söylerim. Siz işiniz seveceksiniz. İşinizi sevmediğiniz zaman ne o işten bir tat alır, öğrenirsiniz ne de zorluk çekip refaha kavuşursunuz. Ben her zaman işimi severek yaptım. Çünkü işiniz sevdiğiniz zaman başarılı olursunuz, kendinizi geliştirirsiniz ve istediğiniz noktaya gelirsiniz. İkizler ve Fırıncı Şakir olarak iki ismimiz tescil etmiş durumdayız. Bizim dışımızda bu ismi kimse kullanamaz. Birde tatlı ve dondurma da en iyi marka olan Mado’yu da Van’a hizmete koymuşuz. Biz tüm bunları insanlarımız daha lezzetli yemekler tüketmesi, daha iyi tatlı ve dondurma yemesi için yapıyoruz.”

 

 

URUK: BİZE GELEN BİR DAHA GELİYOR

İşlerini iyi bir şekilde yaptıklarını ifade eden Uruk, yaptıkları işe hiçbir zaman hile katmadıklarını söyledi.

 

 

Uruk, “Bizim ürünlerimizin tadına bir kere vardığınız zaman bir daha bizden vazgeçemezsiniz. Çünkü biz gerçekten işimizi hakkıyla yapan bir işletmeyiz. Örnek olarak bizim tatlılarımızı aldığınız zaman tatlı da asla şeker ya da bal göremezsiniz. Ancak başka her hangi bir yerde tatlı aldığınız zaman tepsinin yüzde ellisi şerbetten oluşuyor. 2 kilo şeker fazladan kaynatıp daha ucuza sattığınız zaman bunun size bir katkısı olmaz. Dünya bir kerelik değil. Ben bugün 10 kişiye 10 tepsi satayım da sonrası önemli değil dediğiniz zaman, hemen o tatlıyı alan vatandaş rahatsız olur ve sizin arkanızdan kötü konuşur. Bir daha da o insan sizi tercih etmez. Biz ise işimizi düzenli bir şekilde yapıyor ve bizi tercih eden insanlar bize bir daha geliyorlar.” Dedi.

 

 

İKİZLER YENİ KONSEPTİ VE YENİ İÇERİĞİYLE HİZMETTE

Pide ve lahmacun dışında menülerini genişlettiklerini ifade eden Uruk şu ifadeleri kullandı: “Mado dışında İkizler olarak yeni konseptimizde yiyecek içeriğimizde de değişiklik yaptık. Daha önce lahmacun ve pide çeşitlerimiz tek varken, şimdi ise buna kebabı, saç kebabı da ekledik. Kebabın yanı sıra otlu peynirli pideyi de yeni konseptimiz de insanlarımıza sunuyoruz. Az önce de belirttiğim gibi biz işimiz en iyi şekilde yapmak için çalışıyoruz. Yeni konseptimiz de yiyeceklerimize eklediğimiz bu ürünler ile insanların başka bir yere gitmesine gerek kalmıyor. Sabah kahvaltımız var. İnsanlarımıza burada kahvaltı hizmeti de veriyoruz. Tüm bunlar için de ayrı ayrı ustalarımız var. İl dışında ustalarımızı buraya getirdik. Kebabı ayrı ustamız, pide ve lahmacunu başka bir ustamız hazırlıyor ve insanlara sunuyoruz.”

 

 

“HEDEFİMİZ DİĞER İLLERDE BAYİLİK AÇMAK”

Gelecekteki hedefleri hakkında da konuşan Uruk son olarak,

 

 

“Biz İkizler Lahmacun, Fırıncı Şakir olarak isim hakkını almış olduğumuz işyerimizi diğer illerimizde de açmayı hedefliyoruz. İsim hakkımız kimse tarafından kullanılamaz. Biz bayiler şeklinde diğer illerimiz de de İkizler ve Fırıncı Şakir adı altına işyerlerini hizmete açmayı hedefliyoruz. Ayrıca az önce bahsetmiş olduğumuz otlu peynirli pide içinde çalışmalarımız devam ediyor. Bildiğiniz gibi otlu peynir tuzlu olduğu için onun tam tadını oturmaya çalışıyoruz. Bunun için Ar-Ge çalışmasını da sürdürüyoruz.” Dedi.

 

Editör: TE Bilisim