Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Fındık, "14x8000 Tırmanış Projesi" hakkında bilgiler verdi. Fındık, Van yöresinde bulunan doğal buz şelalerinin spora kazandırmak için tırmanışlar gerçekleştirdiğini belirtti.

 

Fındık şu ifadelere yer verdi: “Van merkezden 85 kilometre uzaklıkta bulunan Muradiye Kanyonu buz şelalesine teknik buz tırmanışı gerçekleştirdik. Yörede bulunan buzul şelale potansiyelinin önemli olduğunu ve bu değerleri spora ve turizme kazandırmak için çaba göstereceğiz.” Dağcı ve spor antrenörü Doğan Palut ise Van gölü havzasında bulunan dağlar ve doğal güzelliklerde doğa sporuyla ilgilenen sporcular yetiştirilebileceğini belirtti.

 

Programa Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Ticaret ve Sanayi Başkan Yardımcısı Murat Beyaz, Patika Doğa Sporları Kulübü Mustafa Bingöl, Vadi Doğa Sporları Kulübü Fatih Eriş ve sporcular katıldı.

 

Konferans sonunda Tunç Fındık ve ekibine, ilin turizm ve sporuna katkı sunması nedeniyle kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilisim