Bitlis'in Ahlat ilçesinde, "26'ncı Uluslararası Avrasya Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri" kapsamında Van Gölü sahilleri temizlendi.

 

Ahlat Kaymakamlığı, Ahlat Belediyesi, Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV), İstanbul, İzmir, Antalya, Manisa, Kocaeli, Mersin ve Van'daki Ahlat Dernekleri ile Ahlatlı üniversite öğrencilerinin katıldığı temizlik çalışmasında, Van Gölü'nün kirletilmemesi için vatandaşlara çağrıda bulundu. Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkan Vekili Güven Gültay da katılımcılarla çöp topladı.

 

Yapılan etkinlikle ilgili gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Tekbıyıkoğlu, Ahlat'ın, Allah'ın verdiği nimetlerin hemen hepsinin bir arada bulunduğu çok güzide bir kent olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Bir tarafımızda Nemrut Dağı, bir tarafımızda Süphan Dağı, bir tarafımızda Nazik Gölü, bir tarafımızda Van Gölü ile hem bir kültür şehri hem de bir turizm şehridir Ahlat. Biz bu güzellikleri yaşarken bu güzellikleri de korumak mecburiyetindeyiz. Ahlat, 700-800 yıl önceki bir başkentlik bir medeniyet merkezi olma şuurunu hala kendi içerisinde barındırıyor. Bu haftalar bizim için çok özel haftalar. Ahlat dışında yaşayan Ahlatlı hemşerilerimiz de etkinliklerimize çok büyük alaka ve teveccüh gösteriyorlar. Bu senede Ahlat'ın şehir dışındaki dernekleri bir organizasyon eşliğinde ilçemizde bazı faaliyetlere imza attılar ve faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bugünde bizde burada bu derneklerin öncülüğünde Ahlat sahillerinde yapılan temizlik çalışmasına katılmak burada çevreye olumlu manada bir katkıda bulunmak için bir araya geldik. Bir çevre sorumluluğu, çevre bilinci adı altında Ahlat sahillerini bir iş bölümüyle bir boydan diğer boya kadar temizleyeceğiz."

 

Ahlat Belediye Başkan Vekili Güven Gültay da Ahlat Belediyesi'nin en önemli çalışmalarından birinin de çevre temizliği olduğunu vurgulayarak, düzenlenen etkinliğin bu nedenle çok anlamlı olduğunu vurguladı. Etkinliğe öncülük eden dernekler adına konuşan Ahlat İstanbul Kültür Turizm Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği (AHLAT-İSDER) Başkanı Adnan Ayber ise, "Biz, Ahlat dışında yaşayan insanlar olarak, bu etkinliğin daha güzel geçmesi için buraya geldik. Dinimiz 'temizlik imandan gelir' der. Umarım çevrede yaşayanlar bu güzellikleri kullananlarda buna özen gösterirler." diye konuştu.  Konuşmaların ardından sahilde temizlik çalışması yapıldı. 

Editör: TE Bilisim